Руската Дума прие днес пакет закони, свързани с пандемията от

...
Руската Дума прие днес пакет закони, свързани с пандемията от
Коментари Харесай

До 5 г. затвор за разпространение на дезинформация за COVID-19 в Русия

Руската Дума одобри през днешния ден пакет закони, свързани с пандемията от COVID-19. Депутатите са подготвени да разрешат на държавното управление да показва " правила за държание " на жителите без въвеждане на изключително състояние, да окаже поддръжка за бизнеса, а също да засилят наказванията за неспазване на карантината и за разпространяване на подправени вести, предава Би Би Си, представена от novini.bg.

Всичко по тематиката:Епидемията ковид (COVID-19) 3421
Законопроектът бе импортиран от държавното управление на 26 март, а през днешния ден Думата (долната камара на парламента) го утвърди на 3 четения.

Текстът, който следва да бъде утвърден от горната камара и да бъде подписан от президента, планува наказване от 500 000 до 700 000 рубли (8900 долара) или отнемане от право за заемане на някои длъжности или затвор до 2 година за нарушение на карантината, довело до всеобщо заболяване или основало опасност за разпространяването.

Ако нарушаването е довело заради безгрижие до гибел на човек или при съзнателно основаване на закани от всеобщо заразяване на хора, санкцията е от 1 до 2 млн. рубли (25 000 долара) и отнемане от независимост до 5 година

Наказателният кодекс се добавя с новия член 207.1 за въвеждане на наказване за " обществено разпространяване на умишлено лъжлива информация за условия, представляващи опасност за живота и сигурността на жителите или за предприеманите ограничения за сигурността им ". Наказанието е до 700 000 рубли или затвор до 3 година

При смъртен случай в резултат на разпространяване на подправени вести санкцията е до 1,5 млн. рубли ($19 000) и до 5 година отнемане от независимост. 

Днес Русия, която има население от 144 млн. души, заяви за 2337 инфектирани и за общо 17 жертви, само че се счита, че действителната численост наранени от ковид е по-висока, показва Агенция Франс Прес. Оздравелите са 121 души, отбелязва БНР.
 

Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР