Руската дипломация ще продължи да насърчава обединяващата програма в международните

...
Руската дипломация ще продължи да насърчава обединяващата програма в международните
Коментари Харесай

Лавров: Руската дипломация ще продължи да прокарва обединителния дневен ред

Руската дипломация ще продължи да предизвиква сплотяващата стратегия в интернационалните връзки, да работи за подсилване на световната непоклатимост и да способства за политическото разрешаване на спорове. Това се споделя в приветствието на министъра на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров към участниците в интернационалната междупартийна конференция „ Единна Русия “ „ Актуални проблеми на интернационалната сигурност в подтекста на геополитическа неустойчивост “, оповестиха съветски медии.

Лавров акцентира, че Москва твърдо изхожда от обстоятелството, че свят, в който е обезпечена действителна независимост на политическите и социално-икономически модели, дава доста повече благоприятни условия за динамично развиване и разцвет на народите.

„ В същото време най-важният съставен елемент на триумфа би трябвало да бъде спазването от всички участници в интернационалния живот на правилата на Устава на Организация на обединените нации, в това число главният - правилото на суверенното тъждество на страната. Въз основа на това схващане, съветската дипломация ще продължи да предизвиква сплотяващата стратегия в интернационалните връзки, да работи за подсилване на световната непоклатимост, да способства за политическото споразумяване на световните спорове “, се споделя в приветствието на съветския външен министър.

„ Заедно със съидейници, в това число нашите африкански другари, ние ще продължим да се стремим към недискриминационно използване на общопризнатите правила на интернационалното право. Русия поредно се застъпва за подсилване на позицията на африканския район в нововъзникващата многополюсна архитектура и поддържа начинания, препоръчани от африканците на интернационалната сцена “, сподели още Лавров.

„ Основната причина са непрекъснатите опити на западния алианс, управителен от Съединени американски щати, да предотврати окончателната загуба на световното си водачество с вярата да продължи да взема решение проблемите на личното си развиване за сметка на останалите членове на интернационалната общественост. Именно към това е ориентирана прокарваната от американците неоколониална идея за международен ред, учреден на правила, към техните съдружници “, акцентира съветският външен министър.

Той означи, че подобен себелюбив метод радикално опонира на стремежите на голямото болшинство страни, заинтригувани от образуването на по-справедлив, полицентричен международен ред и същинска демократизация на интернационалните връзки.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР