Руската дипломатическа мисия в югозападната ни съседка реагира на гласуването

...
Руската дипломатическа мисия в югозападната ни съседка реагира на гласуването
Коментари Харесай

Руското посолство в Скопие: За Русия има само Република Македония

Руската дипломатическа задача в югозападната ни съседка реагира на гласуването в македонския парламент за пускане на процедура за конституционни промени посредством известие в обществената мрежа Туитър, в което се акцентира, че за Москва има само Република Македония, отбелязва скопското електронно издание МКД.

„ Русия призна Република Македония под нейното конституционно име преди повече от 26 година и няма да промени своята позиция “, написа в известие, оповестено на формалния профил в Туитър на съветското посолство в Скопие.

#Русија ја призна Република #Македонија под нејзиното уставно име пред повеќе од 26 години и својот став не го менува. pic.twitter.com/fnOuropGEu

— Посольство России МК (@Russian_Emb_MKD) October 20, 2018

По-рано тази седмица от Министерството на външните работи на Руската федерация разпространиха коментар, в който обявиха, че Съединени американски щати и страните от Европейски Съюз се намесват във вътрешните работи на Македония по най-груб метод, налагайки преименуването на страната.

„ След неуспеха на референдума от 30 септември, проведен с вяра да бъде получена цялостна поддръжка от народа за гръцко-македонското „ компромисно решение “, Вашингтон и водещите страни от Европейски Съюз желаят да прокарат въвеждането на подбудени промени в Конституцията на страната посредством парламента“, отбелязаха от външнополитическото ведомство в Москва.

„ Налице е продължение на грубата интервенция на Съединени американски щати и Европейски Съюз във вътрешните работи на Скопие, равнището на което към този момент мина всички възможни граници. Тяхната цел – вкарването на Македония в НАТО – би трябвало да бъде реализирана непременно “, бе казано още в публикувания текст.

Отбелязано бе също, че позицията на Москва по македонския въпрос остава непроменена: „ Дългосрочното решение на разногласието сред Скопие и Атина би трябвало да бъде открито единствено от страните, без външен напън и изкуствени периоди и условия, с опора на необятна социална поддръжка, извънредно в границите на законите и Резолюция 845 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации “.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР