Руската държавна телевизия ще излъчи своя продукция за инцидента с

...
Руската държавна телевизия ще излъчи своя продукция за инцидента с
Коментари Харесай

Руската телевизия ще излъчи своя патриотична версия на "Чернобил"

Руската държавна телевизия ще излъчи своя продукция за случая с нуклеарната централа в Чернобил през 1986 година, само че, за разлика от минисериала на HBO, който покори феновете по света, нейната версия ще твърди, че при една от най-лошите нуклеарни произшествия в международната история е имало и разузнавач на Централно разузнавателно управление на САЩ, споделя " Гардиън ".

" Чернобил ", който ще бъде излъчен по съветския канал NTV, наподобява ще отговори на настояванията от страна редица създатели в таблоидите, както и на телевизионните новинарски излъчвания за по-патриотично пресъздаване на историята. Продуцентът и сценарист на американската поредност Крейг Мазин съумя да впечатли публиката освен с метода на пресъздаване на събития, само че и с обстоятелството, че е захласнат от мисълта да го направи допустимо най-автентично, като обръща внимание и на най-дребните елементи като връзките на обувките, униформите и телефонните апарати. За задачата той организира голям брой диалози с оживели, с цел да може Съветският съюз от 80-те години в сериала да е допустимо непосредствен до действителността.

" Чернобил " на NTV е сниман в Беларус, само че си разрешава малко повече независимост, твърди " Гардиън ". Описанието на сюжета гласи, че се развива към сътрудник на Централно разузнавателно управление на САЩ, изпратен в Припят, с цел да събира сведения за нуклеарната централа в Чернобил, както и за съветския сътрудник от контраразузнаването, изпратен да го следи.

Ако звучи като небивалица, това е по този начин, тъй като е небивалица. Но режисьорът Алексей Мурадов твърди, че продукцията " ще опише на феновете какво в действителност се е случило тогава ".

" Има доктрина, че американците са прникнали в нуклеарната централа в Чернобил и доста историци не отхвърлят, че в деня на детонацията сътрудник на вражеските разследващи служби е бил в централата ", споделя МУрадов пред вестник " Комсомолская Правда ", който написа, че сериалът ще предложи " различен взор върху нещастието в Припят ".

Държавната телевизия и съветските таблоиди упрекнаха минисериала HBO в пристрастност, описвайки героичните подвизи на руските отряди, или така наречен " ликвидатори ".

" Чернобил " не сподели най-важната част - нашата победа ", гласи едно от заглавията в един от най-известните ежедневници в Русия " Комсомолская истина ".

Друга публикация от известния боен сътрудник Дмитри Стешин в същото издание твърди, че минисериалът е бил сниман, с цел да саботира задокеанските продажби на технологията за нуклеарна сила на съветската държавна компания " Росатом ".

Русия уважава военните си ветерани като малко на брой други страни, само че на ликвидаторите в Чернобил се отделя надалеч по-малко внимание. За Moscow Times съветският публицист Иля Шепелин написа: " Фактът, че един американски, а не съветски ефирен канал ни споделя за нашите лични герои е мотив за позор, с който прокремълските медии очевидно не могат да живеят. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР