Руската държавна корпорация Роскосмос разработи перспективен проект за построяване на

...
Руската държавна корпорация Роскосмос разработи перспективен проект за построяване на
Коментари Харесай

Русия с проект за електроенергия от Космоса

Руската държавна корпорация " Роскосмос " създаде перспективен план за изграждане на слънчева галактическа електроцентрала, която ще предава слънчева сила от Космоса до труднодостъпни региони на Земята или до други галактически кораби. Това заяви компанията " Руски галактически системи " (РКС), част от " Роскосмос ", написа организация Прайм.

" Специалисти от РКС приключиха работата по план за слънчева галактическа електроцентрала. Разработката ще обезпечи постоянно доставяне с електричество от различен източник на електрическа енергия на отдалечени райони на Земята (островни, планински и северни), без значение от естествените условия и времето на денонощието. Също по този начин ще разреши предаването на сила към други галактически кораби - за " планово презареждане " и при положение на спешни обстановки ", се показва в известието.

Космическата електроцентрала ще се състои от галактическа и наземна част. В Космоса ще има предавателен модул: безпилотен галактически транспортен съд с повърхност от 70 квадратни метра, който ще акумулира сила от Слънцето и ще я предава на Земята. На Земята ще бъде ситуиран приемен модул: система от наземни мобилни антени, които да получават слънчева сила от галактически транспортен съд посредством лазерен канал, преобразувайки я и препредавайки я до местоназначението й.

Пренасянето на сила от Космоса до Земята ще е с минимални загуби, защото слънчевите панели, ситуирани в Космоса, са в пъти по-енергийно ефикасни от тези, ситуирани на Земята, считат от РКС.

" В открития Космос коефициентът на потребно деяние (КПД) при потребление на слънчевата сила е десетки пъти по-висок в сравнение с Земята. Слънчевата сила може да се преобразува в лазерен лъч и да се предава на Земята с минимални загуби на сила. Тази разработка е отлична опция на термоядрената сила ", разяснява инженер-изследовател от РКС.

От " Роскосмос " показват още, че галактическата електроцентрала ще бъде оборудвана с устройство за ръководство, което разрешава уравновесено систематизиране на електрическата енергия, както и буфер за акумулиране на непотребната слънчева сила.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР