Руската държавна компания Газпром, от която България е почти 100%

...
Руската държавна компания Газпром, от която България е почти 100%
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Газпром саботира опитите за добив на нефт и газ в България

Руската държавна компания " Газпром ", от която България е съвсем 100% подвластна за вноса на природен газ, саботира опитите на страната ни за личен рандеман на нефт и газ. Това разгласи вицепремиерът по икономическата политика Валери Симеонов и запита косвено сътрудника си " родолюбец " и силов вицепремиер Красимир Каракачанов за какво българските служби не вършат нищо по въпроса.

" Аз съм бил на конгреса на ЮКИП на Найджъл Фараж във Англия, навръх годишната конференция, където бяха изложени обстоятелства за намесата на Русия непосредствено през " Газпром " в саботирането на опитите за рандеман на личен петрол и газ, което става в България. България за какво няма личен петрол и газ?! Това, което стана в Генерал Тошево да вземем за пример - непосредствено " Газпром " се намеси през няколко паравоенни организации, които се изсипаха в Генерал Тошево и симулираха всеобщ митинг. Включително имам съмнение за тези мудни темпове, с които се изследва находището при " Хан Аспарух ", " Силистар ", едни забавяния, едни полугодишни прекъсвания, имам мощни подозрения, че и там има въздействие на съветски стопански ползи ", сподели Симеонов в понеделник пред телевизия Европа.

На въпрос за какво службите за сигурност не са излезли с оценка за съветската интервенция, Симеонов отговори, че този въпрос би трябвало да бъде насочен към Красимир Каракачанов, който дава отговор за сигурността.

Валери Симеонов е първият представител на властта, който признава на глас за дирижирана от Русия акция против енергийната самостоятелност на България.

Това е и най-сериозният разнобой в Оперативна програма, съобщаван до момента от Симеонов, който от известно време приказва намерено за спора си с водача на Вътрешна македонска революционна организация Каракачанов.

Симеонов предизвести в понеделник за вероятен провал на националистическото обединяване. " Никой не може да подсигурява, че на идващите избори ще се явим в коалиция, изключително в тази обстановка, освен това напрежение, което се натрупа през последните 4-5 месеца по-скоро няма да се явим дружно на идващите избори ", сподели той пред телевизия Европа.

От обясненията му стана ясно, че напрежението се дължи главно на нападателната медийна политика на Вътрешна македонска революционна организация, както и на това, че шефът на парламентарната група на " Обединени патриоти " Волен Сидеров, водач на " Атака ", не подхваща нищо по въпроса.

Между трите партии постоянно е имало търкания, а в предишния парламент, когато НФСБ и Вътрешна македонска революционна организация бяха в обособена група, депутатите на Валери Симеонов и Волен Сидеров бяха във безконечна свада. Трите националистически партии се сплотиха зад президентската кандидатура на Каракачанов през есента на 2016 година, след което се явиха дружно на предварителните парламентарни избори през март 2017 година и станаха трета парламентарна мощ.

Още при договарянията за сформиране на държавно управление с ГЕРБ обаче се заприказва, че националистите са пред разпад, само че явно присъединяване във властта се оказа добра заварка и месеци наред водачите на трите партии демонстрираха взаимност между тях, когато някой от тях бе нападнат. Най- усърден в тройката е някогашният клиент на прокуратурата Волен Сидеров, който тотално приключи експанзията и театралните си изцепки.

Това, което се случи зад кадър е, че " Атака " намерено вкара в ръководството фрагменти, свързани с Движение за права и свободи и Делян Пеевски, а Каракачанов прокарва същите ползи, само че по-прикрито. Валери Симеонов кара по своя волна стратегия и политическият му дневен ред постоянно се разминава както с този на премиера Бойко Борисов, по този начин и на държавното управление.

Онова, което накара Валери Симеонов да нападна от упор Каракачанов, бе предлагането на Вътрешна македонска революционна организация да се направи референдум за гей браковете, което съгласно водача на НФСБ е " цялостна глупотевина " и хабене на бюджетни пари. Каракачанов смъмри задочно Симеонов, че трябвало първо да го пита, преди " да се изплющи пред медиите ".

И по този начин към този момент трета седмица " патриотите " се " плющят " по медиите, като Валери Симеонов не стопира да повтаря, че нямат идейни несъгласия с Каракачанов.

Според него нападателната медийна политика на Вътрешна македонска революционна организация е ход за гарантиране на по-добро показване на изборите.

" Когато си представяш своите хора от парламентарната група и след това по изборни региони тези хора ще бъдат по-познати. Ситуацията сега е напълно в интерес на Вътрешна македонска революционна организация от позиция на тяхното хиперактивно, да не кажа истерично наличие в медиите от заран до вечер. Постоянно всички достижения или пък дейности на " Обединени патриоти " се показват надали не през призмата на това, че това са достижения на Вътрешна македонска революционна организация, показват се едностранно ", обясни водачът на НФСБ.

Симеонов разкри, че атмосферата в парламентарната група е неприятна и разговорът е нарушен, като четвърта седмица не се е провеждало съвещание на парламентарната група.

" На всички ни се желае да имаме по-нормална среда, по-нормална конюнктура, едно взаимно почитание, което за жалост го няма към този момент. Така че аз няма по какъв начин да не взема ограничения. Не може една парламентарна група от 27 индивида да бъде разграничена на три елементи. Не знам дали знаете, само че към този момент четвърти следващ път няма съвещание на групата, което се прави всеки вторник ", добави той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР