Руската държавна информационна агенция ТАСС съобщи, че е избухнал пожар

...
Руската държавна информационна агенция ТАСС съобщи, че е избухнал пожар
Коментари Харесай

В Краснодарския край пак гори петролна рафинерия

Руската държавна осведомителна организация ТАСС заяви, че е избухнал пожар в контейнер на петролна рафинерия в село Илски в Краснодарския край. Първоначално неназован събеседник от службите за незабавна помощ заяви, че той е породен от „ офанзива с незнаен дрон “.

Вениамин Кондратиев, губернаторът на Краснодарския район, удостовери за случая, като показва, че жертви няма. На мястото на удара на дрона е зародил пожар – в контейнер. За обитаемото място няма заплаха, в това число от замърсяване на въздуха.

Снощи съветските управляващи упрекнаха офанзива с дрон за пожар в петролен склад в село Волна.

Илски се намира на 150 км югоизточно, което е още по-далеч от украинската територия.

В Русия в последните две седмици се следи доста нарастване на броя на офанзивите над инфраструктурни обекти, като през последните пет дни бяха атакувани две петролни бази, в това число в Крим, анексиран още през 2014 година, два влака дерайлираха в Брянска област.

Вчера пък Кремъл заяви за опит за удар с дрон по президентската резиденция. Руските управляващи приписват всички тези произшествия на дейностите на украински диверсанти, до момента в който Украйна не поема отговорност, нито признава за офанзивите, въпреки че представителят на оперативното направление „ Юг “ на ВСУ Наталия Хуменюк намерено призна за едно такова нахлуване, че е част от подготовката на украинското нахлуване.

Между всички тези произшествия има едно общо нещо – те се случват в гранични на Украйна райони и в миг, когато на фронта и от двете страни чакат началото на контраофанзивата. Вчера ръководителят на ЧВК „ Вагнер “ Евгени Пригожин съобщи, че украинската контраатака към този момент е почнала.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР