Руската държавна фирма "Газпром" е изпратила до украинската компания "Нафтогаз"

...
Руската държавна фирма "Газпром" е изпратила до украинската компания "Нафтогаз"
Коментари Харесай

Русия постави газови условия на Украйна

Руската държавна компания "Газпром " е изпратила до украинската компания "Нафтогаз " публично предложение за продължение на настоящия контракт или подписване на ново съглашение за пренос на синьо гориво, съобщи Интерфакс.

От Москва са сложили условия, против които нейни представители може да сложат подписите си под документа. От "Газпром " са поискали двете страни да се откажат от взаимните искове в интернационалните съдилища и надлежно преустановяване на делата. Русия също е декларирала, че желае антимонополния орган в Киев да анулира свое решение, с което "Газпром " е бил санкциониран за нарушение на разпоредбите за почтена конкуренция и връщане на искане до Европейската комисия Брюксел да стартира следствие против Москва поради газовия монопол.

Федерални прокурори са разследвали връзки на Руди Джулиани с украински енергийни планове

"Ние чакаме позицията на украинската страна и по въпроса дали желае да купува горива непосредствено от нас ", се е посочвало в офертата на Газпром.

Медията напомни, че срокът на остарелия контракт изтича в края на 2019 година

Украйна през 2016 година е декларирала, че няма да купува съветски газ, тъй като цената за хиляда кубични метра е била 212 щатски $. Киев е плащал за същото количество газ, доставян от Европа, 200 $. Антимонополната комисия в Киев е наложила санкция в размер на към 3 милиарда $ на "Газпром " поради корист с господстващо състояние на пазара на течни горива.

Изграждането на "Турски поток " ще завърши в края на 2019 година

"Газпром " в отговор е завел каузи против Нафогаз на обща стойност 37 милиарда $, Нафтогаз - ответни искове за 27 милиарда От 2017 година делата са били обсъждани в разнообразни съдилища, само че към този миг не се е стигнало до решение на висша инстанция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР