Руската Държавна дума (долната камара на парламента) прие на трето

...
Руската Държавна дума (долната камара на парламента) прие на трето
Коментари Харесай

В Русия: До 20 години затвор, ако преминеш на страната на противника -

Руската Държавна дума (долната камара на парламента) одобри на трето четене законопроект, който гласи, че прекосяването на страната на съперника в изискванията на въоръжен спор може да бъде приравнено с държавна измяна, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Наказанието за държавна измяна е отнемане от независимост за период от 12 до 20 години, както и санкция в размер до 500 хиляди рубли. Същите санкции към този момент ще се ползват и за " присъединяване на съветски жители или непрекъснато пребиваващи в Русия лица във въоръжени спорове, военни или други дейности на територията на друга страна, в които се употребява въоръжение и военна техника с цели, противоречащи на ползите на Руската федерация “.

Освен това в наказателният кодекс се включва нов член, който планува наказване за " съдействие със специфичните служби на непозната страна, интернационалните или задгранични организации или с техни представители “. Под " организации " се схващат структури, които работят " в полза на специфичните служби на друга страна, а също и задгранични компании или интернационалните частни военни или разследващи компании ". Предвиденото наказване е отнемане от независимост от две до осем години и санкция в размер до един милион рубли.

Депутатите одобриха и нарастване на наказванията за наемничество в задгранични въоръжени спорове. Признатите за отговорни ще лежат в пандиза сред седем и петнайсет години, като до момента за това закононарушение законът предвиждаше от три до седем години.

На жителите, които са имали достъп до държавни секрети и са напуснали Русия в изискванията на влезнала в действие възбрана, може да бъде наложена санкция от 200 до 500 хиляди рубли или до четири години ефикасна присъда. Ако закононарушението е осъществено от проведена група, плануваното наказване е от три до седем години.

Към наказателния кодекс е прибавен и нов член, съгласно който апелите за действия, ориентирани против сигурността на Русия, или възпрепятстването на работата на органите за сигурност, ще се санкционират с санкция от 100 000 до 500 000 рубли и отнемане от независимост от две до четири години. При отежняващи виновността условия се плануват от пет до седем години затвор и санкция от 500 000 до 2,5 милиона рубли.

Въвежда се и санкция в размер от 60 хиляди до един милион рубли за разпространяване на символика и агитация на нацистки или други екстремистки организации. Наказанията за този вид закононарушения включват и до четири години насилствен труд или отнемане от независимост за същия период.

Хората, които правят злонамерени дейности във щета на интернет връзките в Русия, към този момент могат да получат до три години затвор и санкция сред 700 хиляди и 1,5 милиона рубли.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР