Руската Държавна дума даде съгласие за назначаване на Михаил Мишустин

...
Руската Държавна дума даде съгласие за назначаване на Михаил Мишустин
Коментари Харесай

Държавната дума одобри Мишустин за премиер на Русия 

Руската Държавна дума даде единодушие за назначение на Михаил Мишустин за нов министър председател на страната. До властовата рокада се стигна след непредвидената оставка на съветското държавно управление поради препоръчаните от президента Владимир Путин конституционни промени.
Русия с нов министър председател пред конституционна промяна (ОБЗОР) Ръководителят на данъчните служби Михаил Мишустин застава отпред на държавното управление
Неизвестният за необятната общност Мишустин работи в съветското държавно управление от 1998 година През последните 10 години управлява Федералната данъчна работа на Русия.

Той беше препоръчан за овакантения пост от президента Путин. Предлаганите конституционни промени плануват прекачване на повече власт в ръцете на Народното събрание и министър-председателя.
Руският президент Владимир Путин предложи шефа на данъчната работа за министър председател 53-годишният Мишустин работи в съветското държавно управление от 1998 година и е управлявал Федералната данъчна работа от 2010 година
Пост, който Путин би поел, откакто изтече актуалният му президентски мандат през 2024-та година. Реформите ще бъдат подложени на народен референдум.

Междувременно стартира първата среща на съветския президент Владимир Путин с работната група, която ще приготви оферти за промени в конституцията на Русия, съобщи ТАСС.

Руският държавен глава подписа през вчерашния ден предписание за основаване на такава група и утвърди състава й. Тя се състои от 75-ма политици, законодатели, учени и публични дейци, а нейни съпредседатели са ръководителят на комисията на Съвета на федерацията по конституционното законодателство и държавно устройство Андрей Клишас, ръководителят на комисията на Държавната Дума за държавното устройство и законодателство Павел Крашенинников и шефът на Института за законодателство и относително право към държавното управление на Русия Талия Хабриева.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР