Руската държавна авиокомпания Аерофлот обяви, че считано от 8 март

...
Руската държавна авиокомпания Аерофлот обяви, че считано от 8 март
Коментари Харесай

Аерофлот спира всичките си пoлети зад граница, но без тези до Беларус

Руската държавна самолетна компания Аерофлот разгласи, че считано от 8 март стопира всичките си полети зад граница - като се изключи тези до Беларус, съобщи Ройтерс.

Авиационните управляващи на страната предложиха на всички съветски компании със самолети на задграничен лизинг да прекратят пътническите си и товарните полети още от на следващия ден.

Полетите на Аерофлот в границите на Русия няма да бъдат наранени, оповестява БНР.

Пътниците няма да могат да си закупят двупосочен билет за полети след идващия вторник (8 март), до момента в който пътуващите в една посока ще могат да стигнат до местоназначението си.

Авиокомпанията ще се опита да провежда полети за завръщане в Русия на тези, които се озоват в чужбина след преустановяване на полетите.

Решението евентуално е обвързвано с наложените западни наказания. Европейският съюз, Англия и Съединени американски щати и някои други страни затварят от идната седмица въздушните си пространства, като част от пакет от наказателни ограничения, откакто Русия нахлу в Украйна.

Междувременно, съветският президент Путин означи, че съветското държавно управление води договаряния с компании за лизинг на самолети за разрешаване на евентуални проблеми, свързани със западните наказания поради спора в Украйна.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР