Руската частна военна компания Редут“ набира наемници, включително бивши бойци

...
Руската частна военна компания Редут“ набира наемници, включително бивши бойци
Коментари Харесай

Новият Вагнер? Руска наемническа група свиква бойците на Пригожин под знамената

Руската частна военна компания " Редут “ набира наемници, в това число някогашни бойци от групата " Вагнер “ под прикритието на " доброволци “, твърди английското военно разузнаване в актуализация за военнитедействия в Украйна, предават Politico и " Фокус ".

В обявата се споделя, че съветското военно разузнаване, ГРУ, евентуално финансира и управлява активността на групата и се прибавя, че " Редут “ е взел участие в бойни дейности в районите на Донецк, Харков, Киев и Луганск в Украйна от началото на пълномащабната инвазия през февруари 2022 година

" Реалистична е опцията практиката на съветското министерство на защитата да набира чиновници посредством " доброволчески “ елементи да е съдействала Русия да избегне по-нататъшна непопулярна готовност “, се споделя в английската сводка.

Според " доказателства “, показани на комисията по външни работи на Камарата на общините на Обединеното кралство предишния месец, " Редут “ е основана през 2008 година от " обвързвания с Путин олигарх и някогашен сътрудник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) Генадий Тимченко, с цел да пази неговата газова империя, съгласно някогашен върховен офицер от съветската войска и действен сътрудник на " Вагнер ".

Групата, която " доста евентуално " има повече от 7000 души личен състав, съгласно отчета на английското разузнаване, стана известна след прекратяването на протеста на притежателя на " Вагнер " Евгений Пригожин през юни против Путин.

Два месеца по-късно частен аероплан, пренасящ Пригожин и неговите висши офицери, се разруши северозападно от Москва. Путин съобщи, че наемниците на " Вагнер " могат да подписват контракти с армията и да поставят клетва за честност към Русия под командването на полковник Андрей Трошев, началник-щаб на групата " Вагнер ".

Досие

ЧВК " Редут " е съветска частна военна компания, която взе участие в нахлуването на съветските войски в Украйна. В нея влизат съветски военнослужещи (включително мобилизирани), а също по този начин пандизчии.

Щабът на групата се намира в Кубинка, в Подмосковието, паралелно с щаба на 45-а бригада от съветските спецчасти на въздушно-десантните войски на РФ. Според уеб страницата gulagu.net при нахлуването на Русия в Украйна основни спонсори на групата са станали олигарсите Олег Дерипаска и Генадий Тимченко. Благодарение на тях тя получава БТР-и, каски и защитни жилетки.

" Редут-Антитерор "

По данни на норвежки анализатори от Forsvarets Forskningsinstitutt — FFI (Норвежки институт за отбранителни изследвания), " Редут-Антитерор " поражда на основата на ЧВК " Антитерор-Орел ", учредена през 2003 г от чиновници на съветския спецнал.

" Редут " е основана през 2008 г посредством обединение на няколко по-малки групи ветерани от Слежбата за външно разузнаване (СВР), военно-въздушните сили (ВВС) и елементи на министерството на защитата на РФ, получили военен опит във военни и миротворчески задачи.

Има свидетелства, че групата е предоставяла военни съветници и инструктори за абхазките подразделения по време на руско-грузинската война от 2008 година ЧВК е работила в Ливан, Ирак, Сирия, Сомалия, страните от Карибския басейн, някогашна Югославия, както и в Афганистан и Индонезия.

" Редут "

Първоначално " Редут " като частна военна компания се е занимавала с защитата на обекти на корпорацията " Стройтрансгаз " на олигарха Генадий Тимченко в Сирия.

Според следствия на уеб страницата " Медуза " наемници от ЧВК " Редут " са били изпратени в Донбас още в края на 2021 година Според източник на изданието през нощта на 23 февруари 2022 година, часове преди формалното навлизане на съветската войска, отряд от групата е форсирал река Северский Донец и е провел разузнаване в тила на ВСУ, което е разрешило бързо да бъде завзет популации пункт станица Луганская.

" Редут " е взела участие в бойните дейности към Киев и Харков. В хода на прегрупирането на наемническите съединения след загубите под Киев, ръководено от зам.-министъра на защитата Юнус-Бек Евкуров, доста от бойците са подписали контракти с министерството, без опеката на ЧВК. След това бойците се оплаквали от понижаване на заплатите, отвод от погашение на обезщетения за раняване и други

На основата на " Редут " са основани батальони на Бойния запас на министерството на защитата. Към юни 2023 г в ЧВК " Редут " има към 7000 бойци. Към групата са прикрепени няколко по-малки ЧВК - " Поток ", " Факел " и други

Под прикритието на ЧВК " Редут " съветското военно разузнаване е вербувало наемници за войната в Украйна. Под тяхно ръководство, по жуналистически данни, към октомври 2023 г водят война не помалко от 20 формирования с обща бройка десетки хиляди бойци.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР