Руската Частна военна компания (ЧВК) на Вагнер праща наемниците си

...
Руската Частна военна компания (ЧВК) на Вагнер праща наемниците си
Коментари Харесай

Пращат руските наемници на смърт, за да не им плащат

Руската Частна военна компания (ЧВК) на Вагнер праща наемниците си съзнателно на гибел в края на договорите им. Целта е да им се заплати по-малко.

Това споделя пред опозиционното издание "Щорм " руснак на име Роман С. Той за малко да бъде притеглен в ЧВК на Вагнер като вербовчик, само че в последния миг се отказал.

Поводът за изявлението с него са известията, че огромен брой наемници от тази компания са убити в Сирия на 7 февруари при американски въздушен удар. Според разнообразни известия жертвите варират от няколко десетки, през 200, та чак до 600, пишат от Клуб "Z ".

Чак на осмия ден съветското външно министерство призна за жертви, само че заяви, че става дума единствено за "петима души, евентуално съветски жители ".

Роман С. е на към 30 година и живее в Рязанска област. Служил е в десантните войски и владее самбо.

Макар публично в Русия частните военни акции да са неразрешени, те работят с благословията на управляващите. И им разрешават да се разграничават от тях при положение, че бъдат разкрити в чужбина.

С Роман се свързали полковници и генерали от запаса. Предложили му голяма сума пари, с цел да търси доброволци измежду хората, с които е служил. А те трябвало да отидат да водят война в Донбас и Сирия.

"Точно тези хора ми описаха за големите и действителни загуби, които ЧВК на Вагнер търпи и които би трябвало непрекъснато да бъдат попълвани. Става дума за 6-70- на 100 от персоналния състав. Аз обаче се отхвърлих ", споделя някогашният командос.

Той не желаел да праща на сигурна гибел бойните си приятели.

Според него управлението на компанията съзнателно праща на заколение хората си:

"За да бъдат по-малки разноските по изплащането на пари. Няма човек - няма проблем. Роднините няма да прибегнат до съда, нали не съществуват никакви публични документи. Че и към кого да предявяват искания, щом ЧВК в Русия са отвън закона? Всичко се държи на почтена дума. Някой споделя, че при положение на "товар 200 " (кодово наименование за ковчези с останките на убити военнослужещи - б.р.) на околните ни ще бъде платено, с цел да мълчат, само че няма никакви гаранции. "

Напълно допустимо е и в този момент с съветските наемници в Сирия да е постъпено по този начин поради пари. Роман С. не има вяра на думите на Министерството на защитата в Москва, че не е знаело за тяхното местоположение и че не е следяло напредването им.

Ако някой наемник попадне в плен в Украйна, ще му бъде разрешено да се обади на своите хора и да им каже да платят откуп за него. В Сирия обаче това би станало доста мъчно.

"Не предлагам на моите познати да вървят там ", декларира Роман.

При опита да бъде взет за бербовчик му била предлагана много огромна сума. С нея той доста можел да си купи нова западна кола. Много хора се съгласяват поради положителните пари.

Ако се обвържеш с ЧВК, след това е доста мъчно да се откачиш от нея, тврди някогашният десантчик. Те се управляват от доста рискови и безмилостни хора, свързани с най-високите етажи на властта. Компаниите постоянно биват попълвани с казаци от военизирани формирования.

Шефовете обаче пазят своите любимци от гибел. Всички останали са пушечно месо, от което те печелят пари.

"Това за тях е бизнес, акар младите сякаш не го схващат напълно. Те възприемат отиването на война като романтика и завършения. Не си дават сметка, че вместо тях вкъщи може да се завърне "товар 200 ", акцентира Роман С.

Той счита, че на страната евентуално е преференциално да има такива компании, въпреки и противозаконни. Боец, завърнал се от гореща точка, където е бил наемен палач, към този момент го държат крепко и е наблюаван от органите, като е напълно управляем. Фактически той към този момент е нарушител, който би трябвало да бъде измамен под отговорност. А щом това не се случва, значи, някой е заинтригуван да бъде по този начин.

Освен това ЧВК са фантоми с огромен бюджет, за който те не би трябвало да се регистрират и да заплащат налози. Ако ги узаконят, укриването на информацията към този момент няма да бъде допустимо.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР