Руската бригада завърши работата по свързването на първия руско-китайски мост

...
Руската бригада завърши работата по свързването на първия руско-китайски мост
Коментари Харесай

Русия и Китай съединиха моста над река Амур

Руската бригада приключи работата по свързването на първия руско-китайски мост над река Амур от село Нижнеленинское в Еврейската самостоятелна област (ЕАО) до окръг Тунцзян в Североизточен Китай, заяви в четвъртък администрацията на провинция Хейлунзцян, предава ТАСС.

" На сутринта на 20 март беше издигната последната стоманена греда: от своя страна Русия приключи работата си. Това значи, че първият железопътен мост сред двете страни като цяло е сполучливо обвързван ", се споделя в изказване, оповестено на неговия уеб страница.

В началото на април ще се организира тържествена гала в чест на свързването на двете елементи на моста, а напредването на превоз по него ще бъде допустимо през юли.

През февруари губернаторът на Еврейската самостоятелна област Александър Левинтал на Руския капиталов конгрес в Сочи заяви, че това инженерно оборудване ще стартира да действа през септември 2019 година. Мостът, свързващ Нижнеленинско и Тунцзян е първият по рода си железопътен обект сред Руската Федерация и Китай. Дължината му е 2 209 м, от които 309 м са от съветска страна. Споразумението за неговото създаване бе подписано през 2013 година, като в началото цената беше 9 милиарда рубли (около 123 милиона евро). По-късно се е наложило да бъдат отделени спомагателни средства в размер на 15-20% от в началото плануванаъа цена. 25% от обекта се финансира от Фонда за развиване на Далечния изток и Байкалския район, а другите 75% от Руският фонд за директни вложения през руско-китайския фонд (CIC).

Планира се през моста в Китай да бъдат изнасяни желязна руда, въглища, минерални торове, горска продукция и други артикули.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР