Руската брегова ракетна система Бастион нанесе удар по летище Арциз

...
Руската брегова ракетна система Бастион нанесе удар по летище Арциз
Коментари Харесай

Руската армия извърши ракетна атака срещу летище в Украйна

Руската брегова ракетна система " Бастион " нанесе удар по летище Арциз в Одеска област на Украйна. Това заяви в понеделник, 20 юни, формалният представител на съветското министерство на защитата генерал-лейтенант Игор Конашенков, написа Лента.ру.



По думите му високоточната ракета " Оникс " е унищожила станцията за ръководство на дронове Bayraktar TV2, както и две устройства от този комплекс.

Освен това съветските военни поразиха 11 взвода от реактивни системи за залпово изстрелване (MLRS) „ Град “ и 12 артилерийски взвода на Въоръжените сили на Украйна (AFU) на огневи позиции. Също по този начин в региона на селището Подгорное са унищожени две гаубици М777, написа Лента.ру.

Според Министерството на защитата общо от началото на специфичната интервенция в Украйна съветските въоръжени сили (ВС) са унищожили 2055 полеви артилерийски оръдия и минохвъргачки, 3731 специфични транспортни средства, 576 бойни машини MLRS, 3696 бронирани машини, 345 зенитно-ракетни системи (ЗРК), 1260 дрона, 132 хеликоптера и 208 самолета от въоръжените сили на Украйна .

По-рано организацията разгласява фрагменти от удара на РСЗО " Смерч " по скрито летище на въоръжените сили на Украйна. От Министерството на защитата оповестиха, че е употребен като склад за муниции и военна техника, напомня Лента.ру.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР