Руската база за противовъздушна отбрана на връх Ай-Петри в Кримските

...
Руската база за противовъздушна отбрана на връх Ай-Петри в Кримските
Коментари Харесай

Крилати ракети Storm Shadow унищожиха руско секретно ПВО поделение в Крим

Руската база за противовъздушна защита на връх Ай-Петри в Кримските планини е била развалена вследствие на ракетно нахлуване против окупирания полуостров Крим рано сутринта на 13 май. Командирът на военното поделение е умрял, заяви съветският Telegram канал ASTRA, базирайки се на източници от службите за незабавна помощ на анексирания район.
 
Атака със Storm Shadow по секретната Противовъздушна отбрана база 
Информацията гласи, че към 6 ч. сутринта няколко ракети, евентуално Storm Shadow, са атакували военна част 85683 на Ай-Петри.
 
 Крилата ракета Крилата ракета " Storm Shadow " Източник: Twitter
В планината се намира " секретна " военна база за противовъздушна защита на 3-ти радиотехнически полк на съветските въоръжени сили, оповестява Telegram каналът ASTRA, а същото е споделено и от канала " Кримски вятър ".

В резултат на ракетното попадение е развалена огромна част от техниката във военното отделение, починали са командирът му Александър Кулаков и още един военнослужещ. Има и ранени, като броят им се прецизира, гласи информацията.
 
Какво има на върха на планината Ай-Петри?
Още по руско време там е основан радиотехнически център за далечно разузнаване и ориентиране на противовъздушната защита. Куполите на радиолокационните уреди постоянно са привличали вниманието на туристите. Под тези куполи са скрити радарни системи, споделя изданието " Крим.Реалии ".
 
Създаден е и боен лагер за тези, които обслужват оборудванията. 3-ти радиотехнически полк е военно формирование в състава на радиотехническите войски на Въздушно-космическите сили на Русия. Сформиран е през 2014 година след анексирането на Крим от Руската федерация - въз основата на 40-та радиотехническа бригада на украинските военновъздушни сили. Щабът на формированието е ситуиран в град Севастопол.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР