Руската баня е една от най-древните руски традиции.Днес нейната популярност

...
Руската баня е една от най-древните руски традиции.Днес нейната популярност
Коментари Харесай

6 ползи от руската баня

Руската баня е една от най-древните съветски обичаи.Днес нейната известност продължава да пораства и да се популяризира по целия свят поради отпускащото и облагородяващо деяние, което този обред оказвавърху тялото и мозъка.

Тук ще разгледаме някои от аргументите всеки сантиметър от тялото ни да се нуждае от нея:

1. Тя дава подтик на имунната ни система.

Затоплянето и последвалото изстудяване в съветската баня провокира в тялото ни изкуствена тресчица, която активизира имунната ни система. Това повлиява удобно защитните функционалности на организма и форсира оправянето с бактерии, гъбички и други причинители на болести, в това число вируси. Казано най-просто, посещаването на съветска баня ни калява. Почитателите й настояват, че тя даже може да прекъсне настинки и грипни болести в начален етап.

2. Детоксикация на тялото

В наши дни, следите от замърсяването на околната среда могат да бъдат открити в множеството храни, питиета, а даже и във въздуха, който дишаме в градски условия. Кожата е най-големият орган в тялото. Изпотяването е измежду главните способи за изхвърляне на отрови, които пречат нарегенерацията на клетките и състаряват тялото. Ето за какво, ефикасното освобождение от токсините в съветската баня, реализирано посредством висока температура и масаж с обичайната метличка, ни помагаосезателно да се почувстваме по-добре.

3. Цялостно разчистване и омекотяване на кожата

Свикнали сме постоянно и усърдно да почистваме лицето си, само че телата ни рядко получават същото внимание. Отварянето на порите в съветската баня и освобождението от насъбраните мъртви кафези,оставя кожата ни надълбоко почистена и актуализирана - забележим резултат, който рядко се получава при ежедневното взимане на душ у дома.

4. Бодрост и приповдигнато въодушевление

Ритуалите в съветската баня усилват скоростта на кръвообращението, което насища с О2 и хранителни субстанции органите ни, в това число мозъка. Това води до елиминиране на чувството за изтощеност и „ умствена мъгла ", изостря способността ни да се фокусираме, усилва трудоспособността и ни оказва помощ да посрещаме провокациите на живота с бистро схващане.

5. Мускулна релаксация

Както физическият, по този начин и психическият стрес постоянно стават причина за напрегнати мускули и болки във врата и крайниците. Комбинацията от висока температура и мокрота в съветската баня отпускат крайниците и разсейват болката. Това ни носипрекрасно чувство за прохлада и лекост на придвижването.

6. Сваляне на непотребните килограми

Посещаването на съветска баня е еквивалент на лека кардио подготовка. В разследване на ускореното кръвообращение и температурни промени, очаквайтеда изгорите до 300 калории без никакво изпитание и да ускорите метаболизма си. Редовното посещаване, съчетано със здравословна диета и постоянни извършения ще подкрепи постигането на идеалното за вас тегло.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР