Руската армия започна военни учения на полуостров Крим и в

...
Руската армия започна военни учения на полуостров Крим и в
Коментари Харесай

Русия започна военни учения на п-в Крим и в Черно море

Руската войска стартира военни учения на полуостров Крим и в Черно море. В ученията вземат участие 6 000 военнослужещи, 60 изтребителя и ракетни войски, предадоха във вторник съветските осведомителни организации.

Ученията се организират в няколко области, в това число в Ростовска, Волгоградска и Краснодарска области и полуостров Крим. Засега не е ясно какъв брой време ще продължат ученията. Авиацията на Южния боен окръг и на Черноморския флот ще отработва ракетна пукотевица по оптимално отдалечени цели. Задействани са 60 самолета, измежду които изтребители Су-27СМ и Су-30СМ2, както и многофункционални изтребители-бомбардировачи Су-34. На територията на Крим започнаха образователни стрелби на танковите подразделения на Южния боен окръг.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков упрекна Съединените щати, че нагнетяват напрежението, откакто НАТО разгласи, че укрепва източния си фланг.

Украинските управляващи пък оповестиха, че са задържали лица, които дружно с съветските специфични служби подготвяли саботажи в Харков и Житомир.

В телевизионно послание президентът Володимир Зеленски увери сънародниците си, че има вяра за дипломацията и ги прикани да не се поддават на суматоха макар изтеглянето на личен състав от западни посолства.

НАТО също заяви, че ще изпрати спомагателни кораби и бойни самолети в Източна Европа, в това число и в България.  Американският президент Джо Байдън разгласи „тотално единство“ измежду съдружниците. По-рано Пентагонът заяви, че 8500 американски бойци са в нараснала подготвеност да бъдат ситуирани в Европа, само че решението за тяхното изпращане към момента не е взето.

Припомняме, че възходящото напрежение сред е поради скупчването на съветски войски покрай границата с Украйна и опасенията от съветска офанзива. Кремъл към този момент отхвърля да възнамерява военни дейности и упреква Съединени американски щати в „подклаждане на напрежението“.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР