Руската армия започна да прехвърля своите най-свежи части от Херсонското

...
Руската армия започна да прехвърля своите най-свежи части от Херсонското
Коментари Харесай

Руснаците прехвърлят части от Херсонска област към Запорожие, Одеският залив се превърна в кошмарно сметище


Руската войска стартира да трансферира своите най-свежи елементи от Херсонското направление към други сектори на фронта, заяви украинският зам.-министър на защитата Хана Маляр.

Според Маляр точно това е била задачата на кремълската армия, когато е взривила стената на Каховския язовир – да свие географията на контранастъпланието и да освободи жива мощ и техника, тъй като в потопените региони в този момент не могат да се водят никакви бойни дейности.

„ Стана ясно, че съперникът реализира пренасяне на най-боеспособните си елементи – морска пехота, въздушно-десантни войски и 49-а войска “, написа Маляр в своя телеграм-канал.

„ Взривяването на Каховската Водноелектрическа централа явно е осъществено за да не допусне настъплание на ВСУ на Херсонско направление и да освободи запаси за прекачване към Запорожко и Бахмутско направление “, прибавя тя.

Междувременно станаха видни и първите провали, породени от съветския екоцид. В залива на Одеса Черно море се е трансформирало в бунище и гробище за животни. Цели къщи, мебели, трупове на мъртви крави, риби, домашен уреди и коли задръстват Одеския залив.

Сладководната риба, довлечена от вълната, умира в морето, а след нея и морската, връхлетяна от сладката речна вода. В залива към този момент има и големи количества мини и муниции, донесени от потопените региони. Къпането в морето е неразрешено, само че и без възбрана надали има естествен човек, който да влезе в това, което в миналото беше Черно море.

А от Одеса до Варна са някакви си 420 километра…

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР