Руската армия в Украйна отново настъпва в Донецк и към

...
Руската армия в Украйна отново настъпва в Донецк и към
Коментари Харесай

Русия пак настъпва в Донбас и срещу Харков

Руската войска в Украйна още веднъж настава в Донецк и към Харков, разгласи през нощта президентът Володимир Зеленски. Според него, Путин е похабил постоянната си армия в източна Украйна.

Ситуацията на фронта е тежка, съгласно Зеленски те освен настъпват в Донбаския район, само че възнамеряват и " нещо на юг ".

" Но ние се държим, и най-важното - не разрешаваме на врага да извърши желанията си. Те споделиха, че ще окупират Донецк напролет, през лятото, през есента... зимата почна преди седмица. Губят стотици мобилизирани и наемници всеки ден.

Тази година Русия ще изгуби 100 000 от своите бойци и Бог знае още какъв брой наемници. И Украйна ще устои. И светът ще направи всичко допустимо да обезпечи всички отговорни за тази незаконна война да бъдат осъдени ", разгласи Зеленски.

През последния ден украинските сили са контрирали съветски офанзиви срещу шест селища на източния фронт. Ударени са артилерийски системи и са свалени 3 дрона, още 15 удара са нанесени от украинската авиация против съветски военни цели.

Температурите в Украйна не престават да падат, което е сериозен проблем поради разрушената от руснаците инфраструктура на страната. Близо милион киевчани са останали без ток. Добрата вест е, че през вчерашния ден е възобновено електричеството в половината Херсон, освободен неотдавна от съветските окупатори.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР