Руската армия в Украйна използва най-новия лек безпилотен летателен апарат

...
Руската армия в Украйна използва най-новия лек безпилотен летателен апарат
Коментари Харесай

Руските военни използваха най-новия дрон Ласточка в спецоперацията в Украйна

Руската войска в Украйна употребява най-новия лек безпилотен летателен уред (БПЛА) от комплекса " Ласточка ". Това оповестява ТАСС, базирайки се на източник от правоохранителните органи.

„ Руските ударни безпилотни самолети от комплекса „ Ласточка “ нанесоха огневи провали на живата мощ и унищожиха няколко бронирани цели на Въоръжените сили на Украйна по време на военните дейности “, сподели източникът.

По думите му дроновете са употребявали осколочни и кумулативни муниции. „ Тези устройства са леки ударни БПЛА с опция за мятане на малокалибрени муниции, в допълнение пригодени за потребление от въздуха “, добави той. Източникът не разкрива никаква друга информация за потреблението на „ Ласточка “ в Украйна, както и за вероятните области на потреблението му.

По-рано публично не беше съобщавано за потреблението на БПЛА „ Ласточка “ в спецоперацията.

За първи път дронове бяха употребявани от съветската войска по време на главния епизод от стратегическите учения „ Запад “ на полигона Мулино през септември 2021 година Практически няма информация за БПЛА „ Ласточка “ в открити източници. Известно е, че дронът се изстрелва благодарение на катапулт, а под фюзелажа му са сложени малогабаритни муниции.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР