Руската армия в Бахмут мина към тактиката на изгорената земя“,

...
Руската армия в Бахмут мина към тактиката на изгорената земя“,
Коментари Харесай

Руската армия мина към тактиката на „изгорената земя“ в Бахмут


Руската войска в Бахмут мина към тактиката на „ изгорената земя “, съобщи командващият на сухопътните войски на Украйна ген. полк. Александър Сирски.

По думите му сега войските на Кремъл „ унищожават здания и позиции с масирани удари на авиацията и артилерийски огън “. Американският Иститут за изучаване на войната (ISW) удостоверява думите на Сирски. Според щатските специалисти 70-хилядният в миналото Бахмут е на практика изцяло срутен със земята.

Тактиката на „ изгорената земя “ се назовават военни дейности, които се организират за тотално заличаване на всичко върху избрана територия, с цел да не остане то у врага. Обикновено сходно изпепеляване се прави при оттегляне – в случай че армията на една страна счита да остане на съответната територия, тя няма изгода от цялостно заличаване.

Ген. Сирски съобщи също и че украинските бранители са съумели да изтощят до краен лимит силите на наемническата компания „ Вагнер “, която съставлява забележителна част от съветските войски, атакуващи Бахмут. Затова Кремъл е заставен да „ хвърли в багра специфични елементи и десантно-щурмови подразделения “, сподели Александър Сирски.

Тезата за готвещо се оттегляне на съветските войски споделя и украинският боен специалист Александър Мусиенко. Според него съветската войска към този момент се отдръпва от всички линии на прикосновение и копае траншеи в дълбокия си гръб, готвейки се за защита. Единствените дейни бойни дейности сега окупаторите водят край Бахмут и Авдиивка.

Същевременно притежателят на частната войска „ Вагнер “ Евгений Пригожин предизвести, че Украйна е подготвила за очакванато контранастъпление сред 200 и 400 хиляди военни. Пригожин акцентира, че този факт не трябва да бъде подценяван.

Миналата седмица украинските въоръжени сили оповестиха, че 40 000 бойци в 8 щурмови бригади към този момент са в цялостна подготвеност за атака. РИА Новости цитира украински и западни специалисти, че едно от направленията на удара ще бъде Запорожка област – за излаз към Азовско море и спиране на сухопътния кулоар на кремълската войска към Крим.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР