Руската армия „скоро“ ще установи контрол над Донбас, и по-специално

...
Руската армия „скоро“ ще установи контрол над Донбас, и по-специално
Коментари Харесай

Русия: Скоро ще контролираме Донбас

Руската войска „ скоро “ ще откри надзор над Донбас, и по-специално Луганска и Донецка области. Това съобщи Василий Небензя, непрекъснат представител на Русия в Организация на обединените нации, съобщи Би Би Си.

Василий Небензя разказва експанзията на съветската войска в Украйна като „ избавление “. Руският представител в Организация на обединените нации сподели още, че продължава интервенцията по „ демилитаризиране “ и „ денацификация “ в Украйна. В източната част на страната се водят яростни сражения.

Украйна би могла да отвоюва основния град Северодонецк в Луганска област " за два-три дни ", щом се снабди с далекобойни западни артилерийски оръдия. Това съобщи по-рано през днешния ден губернаторът на източния украински район Сергий Гайдай. Руската войска се пробва от седмици да завладее този промишлен град, значим от позиция на контрола върху целия минен басейн Донбас. През последните дни тя още веднъж напредна там и в този момент управлява " огромна част " от града, сподели нощес Гайдай. Украинците непрестанно желаят от Запада повече далекобойни ракетни системи.

Украинските бойци в Северодонецк водят " една от най-трудните " борби против съветските войски от началото на войната, съобщи президентът Володимир Зеленски и добави, че ориста на целия район Донбас зависи от източния град. Силите на Москва концентрират огневата си мощност върху стратегически значимия промишлен център като част от напъните за завземане на обширна територия в Източна Украйна. След дни на яростни улични сражения украинските публични лица признаха, че съветските войски управляват огромна част от Северодонецк и че може да се наложи техните сили да се отдръпват заради непрекъснатия обстрел.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР