Руската армия ще се опита да превземе украинската столица Киев

...
Руската армия ще се опита да превземе украинската столица Киев
Коментари Харесай

Украинският президент: Очакваме щурм на столицата Киев през нощта


Руската войска ще се опита да превземе украинската столица Киев през нощта. За това предизвести президентът на Украйна Володимир Зеленски.

" Ние не можем да изгубим столицата. Обръщам се към нашите бранители, мъже и дами по всички фронтове: тази нощ, врагът ще се опита да употребява всички сили, с цел да разбие нашата опозиция допустимо най-бързо, най-сурово и най-нечовешки. Тази нощ те ще се опитат да завладяват Киев ", разгласи Зеленски.

Според информациите се чуват нови гърмежи към града. Украинските военни сили считат, че съветските позиции са на към 30 км. от Киев. Кметът на украинската столица и някогашен международен първенец по бокс Витали Кличко акцентира, че града го чакат „ тежки часове “ през нощта.
Снимка: Цветана Балабанова

По-рано Украйна изиска договаряния и предложи неутралитет, само че Русия не одобри. Говорителят на Министерството на външните работи на Москва Мария Захарова разяснява, че Украйна се е отказала от разговор. Според Киев това не дава отговор на истината.

Вчера Руският президент Владимир Путин прикани украинските военни да извършат боен прелом и да изземат властта, която в този момент е „ в ръцете на националисти, наркомани и неонацисти ". Министерството на защитата на Русия разгласи, че югоизточния град Мелитопол е бил високомерен без опозиция. Украйна пък твърди, че е отблъснала съперника и сраженията не престават.
Снимка: Цветана Балабанова

На собствен ред украинският началник на въоръжените сили разгласи, че неговата страна е свалила съветски товарен аероплан Ил-76, на който са се намирали парашутисти. Информацията остава непотвърдена.

A президентът на Абхазия, територията в Грузия, приета от Русия за самостоятелна, Аслан Бжания, подписа декрет за признание за самостоятелни на по този начин наречените Донецка и Луганска национални републики. Бжания поръча да се приготвят и планове на контракти за съдействие, другарство и взаимопомощ с ДНР и ЛНР, които са приети за самостоятелни единствено от Русия.

България, Чехия, Полша към този момент затвориха въздушното си пространство за самолети с съветски лиценз. Същото направи и Англия, само че единствено за частни самолети, в отговор на съветската възбрана английски самолети да летят над нейното въздушно пространство.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР