Руската армия се опитва да превземе този силно укрепен индустриален

...
Руската армия се опитва да превземе този силно укрепен индустриален
Коментари Харесай

Руските войски засилват атаките си срещу Авдеевка от две нови посоки

Руската войска се пробва да превземе този мощно укрепен промишлен град в Донбас от съвсем два месеца, вследствие на което Авдеевка се трансформира в съществена гореща точка на фронта след неуспеха на украинската лятна контраатака, показва Агенция Франс Прес.

Според кмета на града Виталий Барабах през последните два дни съветските офанзиви и артилерийски обстрели са били " доста по-многобройни ".

" Третата вълна от противников офанзиви се разграничава от предходните две по това, че е подхваната от две нови направления ", изясни украинският чиновник.

По думите му задачата на тези офанзиви е да се " отклонят колкото се може повече сили " на украинската войска, до момента в който в това време съветските сили не престават опитите си да обкръжат Авдеевка от юг и север.

" Много е евентуално те да изчакват по-благоприятни метеорологични условия, преди да употребяват военна техника в тези региони ", сподели кметът.

" Атаките по нови посоки демонстрират, че на съперника е подредено да превземе града непременно ", сподели той и добави, че в града към момента се намират 1295 цивилни.

Според основания в Съединени американски щати мозъчен концерн Институт за проучване на войната, който употребява геолокационни изображения, през последните дни съветските войски са " постигнали забележителен прогрес " в региона на Авдеевка.

Каналът в " Телеграм " Дийп стейт ", който е непосредствен до украинската войска, заяви нощес за " напрегната " обстановка на фронтовата линия и " частични триумфи " на съветската войска край Степово, село на североизток от Авдеевка.

Украинската войска, от своя страна, твърди, че отблъсква съветските офанзиви и нанася тежки загуби на съперника си.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР