Руската армия съобщи, че е свалила днес на разсъмване три

...
Руската армия съобщи, че е свалила днес на разсъмване три
Коментари Харесай

Русия обвини Украйна, че е изстреляла ракети срещу руския граничен град Белгород

Руската войска заяви, че е свалила през днешния ден призори три украински ракети, изстреляни против съветския граничен град Белгород, където локален чиновник преди този момент заяви за минимум трима убити вследствие на детонации, съобщи Франс прес.

" Руската противовъздушна защита смъкна три ракети " Точка - У " с касетъчни муниции, изстреляни от украинските националисти против Белгород. След унищожаването на украинските ракети парчета на една от тях са паднали върху една къща ", сподели представителят на съветското министерство на защитата Игор Конашенков.

Руският сенатор Андрей Клишас упрекна Украйна за обстрела на Белгород и прикани за корав отговор, съобщи Ройтерс. " Смъртта на цивилни и разрушаването на гражданска инфраструктура в Белгород са директен акт на експанзия от страна на Украйна и изискват " пагубен боен отговор ". Москва няколко пъти е упреквала Киев за офанзиви против Белгород и други гранични региони.

Украйна не е поела отговорност за ударите, само че сподели, че случилото се, е цена, която Русия заплаща за дейностите и нейна " карма ", съобщи Ройтерс. Засега няма коментар от украинска страна, отбелязва Ройтерс и добавя, че не е в положение да удостовери от самостоятелни източници съветските информации. Генералният щаб  щаб на украинските въоръжени сили съобщи обаче, че украинските Военновъздушни сили са изпълнили към 15 полета " на процедура във всички направления, където се водят бойни дейности ". Унищожени са към 20 " единици вражеска техника " и два склада с муниции.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР