Руската армия съобщи, че е използвала „съответните средства“, за да

...
Руската армия съобщи, че е използвала „съответните средства“, за да
Коментари Харесай

Русия засече американска подводница в свои води 


Руската войска заяви, че е употребила „съответните средства“, с цел да накара американска подводница да напусне съветските териториални води в Далечния изток, откакто плавателният съд не е извършил съветското искане да го направи, заяви организация Интерфакс, представена от Ройтерс.

Подводницата е била засечена край остров Уруп, част от Курилските острови в Тихия океан, до момента в който Русия правила военноморски учения, показват съветското министерство на защитата. То е привикало американския боен аташе, с цел да изрази неодобрение пред него от случая, заяви РИА Новости.

Американската подводница е била от клас „Вирджиния“, а съветският транспортен съд, принудил я да напусне съветските териториални води – фрегатата „Маршал Шапошников“.

Белият дом: Готови сме за дипломация, само че и за дейности при друг сюжети

Американският президент Джо Байдън е предизвестил Путин, че в случай че стартира инвазия в Украйна, тогава Съединени американски щати и техните съдружници и сътрудници ще реагират уверено и ще причинят съществени вреди на Русия. Това заяви Белият дом след телефонния диалог сред двамата държавни глави.

„ Президентът Байдън повтори, че по-нататъшно съветско навлизане в Украйна ще докара до необятно публикувано човешко страдалчество и ще понижи позицията на Русия “, заяви Белият дом, добавяйки, че Байдън е бил пределно явен пред президента Путин, че въпреки Съединени американски щати да остават подготвени да се ангажират с дипломация, те са еднообразно готови и за други сюжети в тясна съгласуваност с техните съдружници и сътрудници, осведоми dariknews.bg

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР