Руската армия продължава да се изтегля в посока Донбас. Налице

...
Руската армия продължава да се изтегля в посока Донбас. Налице
Коментари Харесай

Ден 38 на войната: Обстрел на Одеса, настъпление към Донбас и евакуация в Мариупол

Руската войска продължава да се изтегля в посока Донбас. Налице са голям брой данни за това, а в снощното си изказване украинския президент Володимир Зеленски заяви, че съветски войски са или хванати в Донбас, посока Харков. По думите му се приготвят нови мощни удари.

Затяга се обсадата на Мариупол. Пристанищният град е един от най-пострадалите от съветската инвазия, почнала на 24 февруари. Над 300 души са били евакуирани от Мариупол за денонощие. Успешни са били филантропичните интервенции в Донецк, Луганск и Запорожка област.

Договаря се още извеждането на ранените и починалите от пристанищния град, заяви президента Володимир Зеленски. Посредник сред Украйна и Русия по въпроса е Турция.

Държавният глава насочи последно предизвестие към Руската федерация. Зеленски съобщи, че Кремъл се пробва да набира войски от окупирания от Москва Крим и прикани локалните поданици да саботират тези планове.

" И в случай че не се получи, не изпълнявайте незаконни заповеди и се предайте на въоръжените сили на Украйна при първа опция. Ще разберем всичко. Ще жиивеете ", уточни още украинския президент.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР