Руската армия продължава да развива успехи в посока Купянск. Има

...
Руската армия продължава да развива успехи в посока Купянск. Има
Коментари Харесай

„Дойде време за великото отстъпление“: За руското настъпление бе съобщено от СБУ

Руската войска продължава да развива триумфи в посока Купянск. Има ясни признаци на предаване. В същото време на цивилните в региона на Херсон е подредено да опаковат нещата си и да изоставен домовете си. Изглежда, че украинските управляващи се готвят за огромно съветско нахлуване. Повече по тематиката четете в материала от Цариград.

Киев взе решение за наложителна евакуация на фамилии с деца от 31 обитаеми места в Херсонска област (тази част от нея, която е окупирана от украинските въоръжени сили). Това съобщи ръководителят на Херсонската регионална военна администрация Александър Прокудин, назначен от украинските управляващи:

Съветът по защита на Херсонска област взе решение за наложителна евакуация на фамилии с деца от обитаеми места, които непрекъснато са обстрелвани от врага.

СБУ събира куфарите

Успехите на съветската войска в Купянското направление принудиха чиновниците на Службата за сигурност на Украйна (СБУ) да изоставен града. Съветникът на изпълняващия длъжността началник на ДНР Денис Пушилин Ян Гагин сподели пред РИА Новости, че чиновниците на СБУ са взели архивите със себе си.

Той обърна внимание на обстоятелството, че в Купянското направление съветската войска „ поддържа добър ритъм на офанзива “. И бягството на СБУ на този декор е маркер, който демонстрира положителното положение на фронта. В същото време, съгласно нашето разузнаване, в Купянск въпреки всичко „ остава прочут действен състав, който към момента е там “.

Още в средата на август ръководителят на Харковската районна военна администрация, следена от Киев, Олег Синегубов, на фона на напредъка на нашите сили в тази посока, заяви, че 204 души са евакуирани от Купянския регион.

По-късно медиите се снабдиха с документи, които демонстрират, че заради опасността от съветско нахлуване Киев възнамерява да изтегля жителите на 68 обитаеми места в Харковска област.

Положението е тежко

Последните известия красноречиво приказват за тежкото състояние на украинската войска в купянското направление. Така подполковникът от ЛНР в оставка Андрей Марочко заяви в своя телеграм канал, че група от осем военнослужещи от Въоръжените сили на Украйна, неподчинявайки се на заповедта на командването, е напуснала позициите си в региона на Стелмаховка.

По думите му дълго време позициите на украинските военни са били обстрелвани от съветската артилерия и с ориентирани ракетно-бомбени удари. В резултат на нашите дейности бойците от украинските въоръжени сили претърпяха обилни загуби в жива мощ и военна техника:

На един от взводните опорни пунктове северозападно от това обитаемо място украинските бойци взеха решение да правят отстъпка и желаеха позволение от командването да изоставен позициите си. Украински офицер по незащитена линия за връзка им забрани това.

Времето на великото оттегляне

Политологът и публицист Антон Бредихин в диалог с кореспондента на Царград означи, че украинските управляващи „ прочистват “ територията. Тяхното контранастъпление завърши, пристигна време за огромното оттегляне. Определени са териториите, които ще бъдат изоставени първи.

Той означи, че пред украинското командване стои задачата да резервира човешкия запас - мъжете на фронта, децата в Европа. Затова евакуацията набира скорост. А тези, които не са евакуирани, към този момент са разпределени - къде и по кое време.

Междувременно се чака огромна съветска атака. И нашата войска ще направи всичко за това. Най-вероятно ще бъдат изпратени казашки елементи, които са се потвърдили в разнообразни области на фронта,

– споделя Антон Бредихин.

ВСУ са обезкръвени

Военният сътрудник, ветеранът от войната в Донбас Александър Матюшин в диалог с Царград означи, че Киев се готви за нашата атака в условия, когато украинската войска е съвсем изцяло изтощена от кръв. Тя понесе огромни загуби в посока Запорожие. Освен това украинските въоръжени сили не престават да гинат в региона на Бахмут (по линията Курдюмовка – Андреевка – Клещеевка), където съперникът е блокиран.

Принуден ли е Киев да хвърля стратегически запаси в месомелачката?

– Да, по цялата фронтова линия, с цел да закърпи по някакъв метод дупките там. И, несъмнено, украинците чакат момента, когато фронтът се стабилизира. Но техните запаси ще бъдат изчерпани, те ще бъдат принудени да преминат към пасивна отбрана.

Всички тези събития предвестител ли са за нашето нахлуване?

– Да, нашите войски, преминавайки Днепър, ще стартират своето нахлуване. През Херсон е изцяло допустимо те да отидат до Николаев и Одеса с десант на нашите войски. Освен това се чака нашият пробив в купянското направление. Не на вятъра чиновниците на СБУ и локалната администрация се изтеглиха оттова. Съвсем същите дейности би трябвало да се чакат и от Киев в Запорожкото направление.

Какво да чакаме от Киев? Ще преминат ли в защита?

– Техните загуби са големи. Затова чакаме огромна готовност в Украйна. Те ще се опитат да укрепят фронтовата линия.

Какво от това?

Руската войска има намерение да продължи настъплението. Евакуацията на цивилни от фронтовите зони е отговорност на всяка страна, даже на украинската. Присъствието на цивилни затруднява военнослужещите и от двете страни да водят бойни дейности и да извършват бойни задания.

Политологът Наталия Макеева в диалог с кореспондента на „ Царград “ обърна внимание на обстоятелството, че Русия е длъжна да извършва поставените от СВО задания. А за това цялата територия на Украйна би трябвало да бъде под военно-политически надзор на Русия:

Първо получаваме надзор, след това се разбираме. Много е значимо да не бъдем въвлечени в следващите безкрайни договаряния и примирия. Не се ограничавайте с разделянето на Украйна по Днепър. Защото от другата страна, Западът ще продължи да култивира същата нова Украйна. Обстрелът ще продължи, единствено че по останалите обитаеми места. Сега Западът не е доста удовлетворен, той влага в този план повече от 100 години. Затова ще вкарат Русия в нови договаряния, с цел да спасят най-малко нещо.

Западът въобще не се тормози от самата Украйна. Това е анклав против Русия, който е значим за съперниците ни да водят война против нас. И в този момент, когато съветската войска напредва в посока Купянск и евентуално се готви да стартира придвижване и в други посоки, би трябвало да се има поради, че Киев също ще би трябвало да бъде високомерен.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР