Руската армия продължава да обстрелва и бомбардира редица населени места

...
Руската армия продължава да обстрелва и бомбардира редица населени места
Коментари Харесай

Руската армия продължава да обстрелва и бомбардира редица населени места в Украйна

Руската войска продължава да обстрелва и бомбардира редица обитаеми места в Украйна.

Появиха се известия, че южният град Херсон с население от 250 000 души, е към този момент ръцете на съветските войски. Според представители на локалната власт починалите там са над 200 души. Кметът на Херсон прикани държавното управление за помощ като изиска незабавно храна и медикаменти, и евакуацията на ранените.

Руски въздушнодесантни войски са се приземили във втория по величина украински град Харков. Удари е имало и против Житомир, в северозападната част на Украйна.

В Мариупол, пристанище на Азовско море, повече от 100 души са били ранени от натоварен съветски огън, заяви кметът на града Вадим Бойченко.

В Бородянка, на 50 км от Киев, съветски въздушни удари са унищожили две жилищни здания, заяви заместник-министъра на външните работи на Украйна Емине Джапарова, която показа видео на разрушените здания, в които бушуват пламъци.

Украинското министерство на защитата също съобщи през нощта, че се притеснява от нахлуване и от Беларус. " Беларуските войски са приведени в положение на нараснала подготвеност и са съсредоточени в регионите, които са най-близо до границата с Украйна”, се споделя в изказване на министерството във Фейсбук.

През деня във вторник украинското разузнаване е отбелязало " забележителна активност” на самолети в граничния регион и конвои от транспортни средства, натоварени с храна и муниции, се споделя в изказването.

С оглед на тези маневри Беларус " евентуално може да поддържа съветските нашественици в руско-украинската война в бъдеще”, предизвести министерството.

От началото на съветската инвазия на 24 февруари от беларуска територия " систематично” се правят " ракетни офанзиви против военни и цивилен цели” в Украйна, прибавиха украинските управляващи.

А дългият десетки километри ескорт от съветска бойна техника продължава да се движи към столицата и се намира на 24 километра от Киев.



Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР