Руската армия продължава да настъпва срещу украинските позиции в региона

...
Руската армия продължава да настъпва срещу украинските позиции в региона
Коментари Харесай

Руската армия опитва да изтласка украинските бойци от Луганск

Руската войска продължава да настава против украинските позиции в района на Луганск в Донбас, само че офанзивата им се забавя поради слабата им дарба да водят борби в застроени градски елементи.

Това демонстрира анализът на ISW - американският Институт за военни проучвания.

На 27 май съветските войски са почнали директни офанзиви против Северодонецк, който се намира на към 100 км северозападно от Луганск. Руснаците към момента не обкръжили града, каквато е задачата им, само че се пробват да го окупират.

Анализаторите обаче разясняват, че войската на Путин демонстрира неприятна подготовка за военни дейности в градска среда през цялото време на войната, което значи, че опитът им да влязат в центъра на Северодонецк ще се забави доста по отношение на проектите им.

Руските сили към момента не са обкръжили украинската опозиция на града. Те не престават да поддържат защитата в източна Украйна и забавят придвижването на огромна част от окупационната войска.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че " в случай че окупаторите си мислят, че Лиман и Северодонецк ще бъдат техни, бъркат ".

" Донбас ще бъде украински. Защото това сме ние, това е нашата същина. И даже в случай че Русия нанесе на всички места опустошения и страдалчество, ние ще възстановим всеки град и всяка общественост без значение от всичко. Няма и не може да има никаква действителна опция на нашите украински флагове ", споделя Зеленски.

Той показва, че съветската войска цели да реализира към 100-ния ден това, което не съумя да направи в първите дни след 24 февруари. Затова са концентрирали в Донбас " най-много артилерия, най-много запаси, ракетни удари, авиация и всичко ".

Областният шеф на Луганск Серхий Гайдай декларира, че украинската войска има задоволително сили и запаси да се пази, само че признава, че е допустимо да се стигне до краткотрайно евакуиране от региона, с цел да не се стигне до обграждането и пленяването на бойци.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР