Руската армия похвали смелостта на бойците от частната военна компания

...
Руската армия похвали смелостта на бойците от частната военна компания
Коментари Харесай

Руското министерство на отбраната похвали смелостта на бойците на Вагнер

Руската войска похвали " смелостта " на бойците от частната военна компания " Вагнер " в боевете за източния украински град Соледар - рядко протичащ се израз на самопризнание от страна на армията към групировката, сред които има съревнование, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Настъплението по това направление бе осъществено от разнородна формация съветски войски по обединен план и проект. Бойните задания включваха блокиране на града, изолираност на региона на бойните дейности, възпрепятстване на съперника да трансферира запаси от прилежащите региони и попречване на изтеглянето на подразделенията на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) от Соледар, както и огнева поддръжка на настъплението от страна на щурмовата авиация и артилерията ", се споделя в известие на съветското МО.

" Що се отнася до завладяването на градските квартали на Соледар, тази задача бе сполучливо изпълнена от доброволците от щурмовите отряди на ЧВК " Вагнер ", написа още в изказването.

През нощта на 12 януари стана известно, че Соледар е освободен, напомнят съветските медии. От министерството на защитата подчертаха, че градът има значимо значение за по-нататъшното сполучливо напредване на войските.

Първоначално от военното ведомство оповестиха, че завладяването на Соледар е станало допустимо след непрекъснати офанзиви на щурмовата и армейската авиация, както и на ракетните войски и артилерията от групата войски на РФ, без да загатват присъединяване на групата " Вагнер ".

Това провокира многочислени рецензии от медиите и военни репортери в Телеграм.

Запитан за това за какво МО премълчава ролята на групата, създателят на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин съобщи:

" Вашите въпроси абсолютно показват почитание към бойците, които участваха в героичното завладяване на Соледар. И на тези въпроси, абсолютно би трябвало да се отговори, само че не в този момент. Лодката и по този начин към този момент се клати. С почитание се отнасям към вашите въпроси, само че, уповавам се, разбирате, за какво замлъквам ".

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР