Руската армия официално призна за смъртта на 89 мобилизирани, които

...
Руската армия официално призна за смъртта на 89 мобилизирани, които
Коментари Харесай

Руската армия обвини мобилизираните от Макеевка за тяхната смърт

Руската войска публично призна за гибелта на 89 мобилизирани, които бяха убити на 1 януари в Макеевка. Според неофициални данни в постройката по това време е имало почти 500 бойци, като убитите са над 100, ранените - също. Телеграм каналът " Отряды кадыровцев " заяви 196 починали от общо 270 индивида, които се водят изчезнали. 

" На 1 януари в нула часа и 1 минута по московско време, артилерията на ВСУ нанесена удар с шест реактивни снаряда на системата за залповото огън «Хаймарс» по дислоцирана съветска военна част в населения пункт Макеевка. Два реактивни снаряда бяха трансферирани с дежурни средства на ПВО.  Четири ракетни снаряда от осколочно-фугасна бойна глава удариха постройката, в която бяха ситуирани съветски военни.... Оказана е първа здравна помощ, ранени са евакуираните в лечебни заведения. За страдание, броят на починалите се усили до 89. Сред починалите е заместител командирът на полка подполковник Бачурин ", се споделя в известието на съветската войска.

По нататък военните заявяват, че е основана комисия, която да проверява случая, само че " към този момент е явно, че основната причина за произшествието е станала включване и всеобщо потребление на мобилни телефони от персоналния състав... Този фактор разреши на врага да дефинира координатите на военнослужещите и да нанесе ракетен удар ".

Въпреки че авансово афишират потреблението на мобилни телефони като съществена причина за произшествието, съветските военни не пропущат да заявяват, че " отговорните длъжностни лица ще бъдат привлечени към отговорност ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР