Руската армия нанася огневи поражения по струпвания на жива сила

...
Руската армия нанася огневи поражения по струпвания на жива сила
Коментари Харесай

Руските войски нанасят удари по ВСУ на десния бряг на Днепър

Руската войска нанася огневи провали по скупчвания на жива мощ и военна техника на украинските военни на десния бряг на Днепър, оповестиха от Министерството на защитата.
От ведомството прецизираха, че за два дни напредъкът на украинската войска в някои посоки възлиза на не повече от 10 километра.

„ Огънят на съветската артилерия, въздушните удари и потреблението на мини и взривни трудности стопираха частите на Въоръжените сили на Украйна на разстояние 30-40 километра от региона на прелезите през река Днепър “, се споделя в отчета..

Въпреки че съперникът се пробва да попречи на прехвърлянето на съветски войски, не са позволени загуби в персонален състав, въоръжение и военна техника, акцентират от Министерството на защитата. Всички опити за нанасяне на ракетни удари по групировката са билиотблъснати от противовъздушната защита и средствата за радиоелектронна битка, в това число 33 снаряда на американската реактивна система за залпов изстрел ХИМАРС.

Така на левия бряг на Днепър са били изведени над 30 000 военнослужещи и към 5000 единици въоръжение и техника, както и материално имущество. От Министерството на защитата означиха, че на десния бряг не е останало никакво оръжие, цялото съоръжение за ремонт е изнесено и към този момент са почнали да го обслужват.

На 9 ноември командващият Обединената формация на съветските войски военачалник от армията Сергей Суровикин заяви, че е взето решение за защита на левия бряг на Днепър за опазване живота на военните и боеспособността им. Министърът на защитата Сергей Шойгу го инструктира да вземе всички ограничения за безвредно прекачване на войските в посока Херсон от десния бряг на реката.

Както означи Суровикин, ВСУ не престават да обстрелват язовир Каховка. Това може да провокира наводняване, което ще докара до обилни жертви, а също по този начин заплашва да изолира войските на десния бряг на Днепър, в случай че не бъдат изтеглени оттова. Освен това групировката, ситуирана покрай Херсон, изпитва усложнения с доставките заради украинските артилерийски удари по транспортните коридори.

Загубите на врага от август до септември в този сектор от линията на прикосновение възлизат на повече от 9500 души убити и ранени, до момента в който съветските войски са изгубили седем до осем пъти по-малко.

От 24 февруари Русия организира специфична военна интервенция за демилитаризация и денацификация на Украйна. Владимир Путин назова задачата ѝ „ отбрана на хората, които са били подложени на тормоз и геноцид от киевския режим в продължение на осем години “. Задачата на въоръжените сили е да освободят Донбас и да подсигуряват сигурността на Русия.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР