Руската армия контролира изцяло така наречената Луганска народна република. Това

...
Руската армия контролира изцяло така наречената Луганска народна република. Това
Коментари Харесай

Сергей Шойгу: Руската армия контролира изцяло Луганска народна република

Руската войска управлява напълно по този начин наречената Луганска национална република. Това е съобщил съветският министър на защитата Сергей Шойгу на президента и висш главнокомандващ Владимир Путин.

В публично известие на военното ведомство в Москва се прецизира, че вследствие на боевете през последното денонощие е открит цялостен надзор над град Лисичанск и околните обитаеми места, най-големите от които са Белогоровка, Новодружеск, Малорязанцево и Белая гора.

Общата повърхност на " освободената " по думите на Сергей Шойгу за денонощие територия е 182 квадратни километра. Миналата седмица президентът Владимир Путин съобщи, че по този начин наречената специфична военна интервенция върви по проект и че постигането на поставените задания не би трябвало да се обвързва с съответни периоди. Ще напомня, че публично оповестената цел на интервенцията е освобождението на Донецката и Луганската национална република в рамките на Донецка и Луганска област в Украйна.

Същевременно Киев продължава да отхвърля изказванията, че град Лисичанск към този момент е напълно под съветски надзор. Говорителят на украинското министерство на защитата Юрий Сак съобщи пред Би Би Си, че Лисичанск не е под цялостния надзор на съветските сили. Сак изясни украинската тактичност с думите: " За украинците човешкият живот е приоритет, по тази причина от време на време се отдръпваме от избрани региони, с цел да можем след това отново да ги превземем ".

От украинското военно министерство обявиха, че даже и Русия да откри надзор върху цялата Луганска област " играта не е свършила за Донбас ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР