Руската армия извършва незаконни задържания, изтезания и отвличания на цивилни

...
Руската армия извършва незаконни задържания, изтезания и отвличания на цивилни
Коментари Харесай

Хюман райтс уоч: Русия задържа, отвлича и изтезава цивилни в Южна Украйна


Руската войска прави противозаконни арестувания, изтезания и отвличания на цивилни в зоните под неин надзор в Южна Украйна, излезе с обвинявания през днешния ден неправителствената организация " Хюман райтс уоч ", оповестява Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 6430
" Руските сили са трансформирали окупираните територии в Южна Украйна в пропаст от боязън и дива безредица ", разгласи Юлия Горбунова, сътрудничка в " Хюман райтс уоч ", представена в изказване на организацията.

Горбунова разкри за " измъчвания, нечовешко отношение, както и случайни арестувания и отвличания на цивилни " в Херсонска и Запорожка област, които са под частичния надзор на окупационната войска, като прикани съветските управляващи " да спрат неотложно с тези закононарушения ".

" Хюман райтс уоч " прецизира, че е провела диалози с повече от седемдесет украински жители, които са описали над четиридесет случая на закононарушения. Освен това организацията е документирала измъчвания на трима членове на украинските Сили за териториална защита, които са били арестувани като военнопленници. Двама от тях са умряли.

Жителката на Херсон Альона Лапчук описа през предишния месец пред Агенция Франс Прес, че нейният мъж, член териториалната защита, е бил в неопределеност след разпит от съветските бойци, преди тялото му да бъде намерено на дъното на река.

" Разпитваните хора описват, че са били измъчвани или са станали очевидци на измъчвания като продължителни побои, а в някои случаи - и мъчения с електричество ", се добавя в изказването, което разказва също " рани, счупвания на зъби, ребра и други кости, съществени изгаряния и черепни контузии ".

Задачата " наподобява е била да се добие информация и да се всее боязън, с цел да може хората да одобряват окупацията ", прибавя организацията.

Херсонска област, която наброяваше повече от един милион души преди нашествието, беше съвсем напълно окупирана от Русия след началото на войната на 24 февруари. Запорожка област, източно от Херсонска, която преди войната имаше население от 1,7 милиона души, също е отчасти под контрола на Москва, в това число най-голямата нуклеарна централа в Европа, ситуирана там.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР