Руската армия използва Запорожката атомна електроцентрала в Енергодар за заиграване

...
Руската армия използва Запорожката атомна електроцентрала в Енергодар за заиграване
Коментари Харесай

ISW: Руската армия се заиграва със страховете на Запада и използва Запорожката АЕЦ за огнева позиция -

„ Руската войска употребява Запорожката атомна електроцентрала в Енергодар за заиграване със страховете на западните страни от нуклеарна злополука. “ Това разяснява в ежедневния си доклад основаният във Вашингтон тинк-танк Институт за проучване на войната (ISW)

„ Руските сили, ситуирани в централата през последните седмици, нападнаха украински позиции в Никопол и други градове, като съзнателно сложиха Украйна в сложна обстановка – или украинските сили да отговорят с огън, което заплашва с интернационално наказание и нуклеарна злополука (която украинските сили сигурно няма да направят), или ВСУ ще разрешат на съветските войски да продължава да обстрелват украински позиции от „ безвредната зона “, написа аналитичният център. Целта е да се отслаби поддръжката в страните от Западна Европа за оказване на военна поддръжка за украинската контраатака.

Генералният шеф на Международната организация за атомна сила (МААЕ) Рафаел Гроси заяви на 3 август, че украинската Запорожка атомна електроцентрала, която сега е окупирана от съветските сили, е „ изцяло отвън надзор “ и че „ са нарушени всички правила за нуклеарна сигурност ” в централата. Той предизвести, че съветските сили не зачитат физическата целокупност на централата и се обърна към Русия и Украйна да улеснят визитата на наблюдаващите на МААЕ в комплекса. Ръководителят на съветската запорожска окупационна администрация Евгений Балицки отговори, че МААЕ е добре пристигнала в централата: „ Готови сме да покажем по какъв начин съветската войска я охранява през днешния ден и по какъв начин Украйна, която получава оръжия от Запада, употребява тези оръжия, в това число дронове, за нападат нуклеарната централа, действайки като маймуна с граната. " Руските публични лица показват Украйна като безконтролно употребяваща предоставени от Запада оръжия и рискуваща нуклеарна злополука, с цел да разубедят западните и други съюзнически страни да дават спомагателна военна поддръжка за задаващата се южна контраатака на Украйна.

В същото време анализаторите от ISW обръщат внимание върху взамидойствието сред Иран и Русия, като акцентират, че Москва, евентуално, ще се опита да употребява връзките си с Техеран, с цел да получи дронове за потребление в Украйна. В края на юли към този момент имаше известия за хипотетичен превоз на бойни дронове от Иран през Каспийско море за съветската войска на границата с Украйна. Руската галактическа организация „ Роскосмос “ разгласи в сряда, че на 9 август Русия ще изстреля спътник за отдалечено наблюдаване за Иран " Khayyam ". В подмяна Кремъл може да изиска ирански дронове и евентуално друго военно съоръжение. Иран разполага с голям боеприпас от балистични ракети и личен потенциал за произвеждане на ракети, които може да даде на Русия, в замяна срещу икономическо и военно съдействие.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР