Руската армия и части на самопровъзгласилата се Донецка народна република

...
Руската армия и части на самопровъзгласилата се Донецка народна република
Коментари Харесай

Руските сили прекратяват едностранно атаките срещу Азовстал

Руската войска и елементи на самопровъзгласилата се Донецка национална република от 14:00 московско време (съвпада с българското) на 25 април едностранно приключват всевъзможни военни дейности в региона на металургичния комбинат " Азовстал ", заяви Министерството на защитата на Руската федерация, представено от РИА Новости.

От ведомството подчертаха, че няма спънки за излизането на цивилни лица от предприятието. Според Русия това решение е взето " в контраст на решението на Киев и националистите да държат цивилно население като жив човешки щит ".

Съгласно разпореждането подразделенията на съветската армия и сепаратистките милиции ще се отдръпват на безвредно разстояние и ще осигурят излизането на цивилни, в това число работещ личен състав, дами и деца във всяка посока, която изберат.

Това няма по какъв начин да бъде доказано от независими източници.

Вчера украинската войска съобщи, че руските сили са възобновили въздушните удари по металургичния цех " Азовстал ", предаде Ройтерс.

Новината идва, откакто преди три дни съветският президент Владимир Путин нареди планираният взлом на завода да бъде отменен и вместо това намиращите се там украински военни да бъдат обкръжени.
 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР