Руската армия и части на самопровъзгласилата се Донецка народна република

...
Руската армия и части на самопровъзгласилата се Донецка народна република
Коментари Харесай

Руските сили прекратяват едностранно атаките срещу Азовстал

Руската войска и елементи на самопровъзгласилата се Донецка национална република от 14:00 московско време (съвпада с българското) на 25 април едностранно приключват всевъзможни военни дейности в региона на металургичния комбинат " Азовстал ", заяви Министерството на защитата на Руската федерация, представено от РИА Новости.

От ведомството подчертаха, че няма спънки за излизането на цивилни лица от предприятието. Според Русия това решение е взето " в контраст на решението на Киев и националистите да държат цивилно население като жив човешки щит ".

Съгласно разпореждането подразделенията на съветската войска и сепаратистките милиции ще се отдръпват на безвредно разстояние и ще обезпечат излизането на цивилни, в това число работещ личен състав, дами и деца във всяка посока, която изберат.

Това няма по какъв начин да бъде доказано от самостоятелни източници.

Вчера, че съветските сили са възобновили въздушните удари по металургичния цех " Азовстал ", съобщи Ройтерс .

Новината идва, откакто преди три дни съветският президент Владимир Путин подреди и вместо това намиращите се там украински военни да бъдат обкръжени.
 Украйна предлага договаряния с Русия до
Украйна предлага договаряния с Русия до " Азовстал " в Мариупол

По-рано през днешния ден съгласно Киев, съветските сили са възобновили въздушните удари по металургичния цех

Че яростни боеве за Мариупол се водят, макар че Русия твърди, че е открила надзор над града, твърдеше в неделя и Министерството на защитата на Обединеното кралство в ежедневната си информация, която се базира на английското разузнаване. Въпреки нарасналата интензивност съветските сили не са постигнали огромен прогрес през последните 24 часа заради украинските контраатаки, показаха английските военни.

В събота кметът на Мариупол Вадим Бойченко съобщи, че животът на хората, които са блокирани в опустошения град, . Той изрази отчаяние от темповете на евакуация от началото на войната. Не един път, даже в множеството случаи, контрактуваните и оповестени коридори за евакуация от Мариупол или се проваляха, или бяха спирани поради обстрел, за който взаимно се упрекваха съветската и украинската страна.

" Азовстал " е голям индустриален център, който бе нападнат от съветските войски още при започване на . Разполага с доста бомбоубежища, построени още по времето на втората международна война и добре прикрити с в допълнение построени върху тях индустриални халета. Освен това разполага и с огромна и комплицирана подземна система от коридори и спомагателни укрития, които се употребяват интензивно. Според известията на украинските сили на територията на " Азовстал " се намират освен военни, само че и близо 1000 цивилни жители , потърсили леговище от офанзивата на града. Сред тях има и доста ранени .
 Три аргументи Путин да спре пред портите на
Три аргументи Путин да спре пред портите на " Азовстал "

Битката за Мариупол е от голямо значение и за двете страни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР