Руската армия е провела изпитания на най-новата зенитно-ракетна система С-350

...
Руската армия е провела изпитания на най-новата зенитно-ракетна система С-350
Коментари Харесай

Newsweek: Русия проведе изпитания на "убиец на крилати ракети"

Руската войска е провела тествания на най-новата зенитно-ракетна система С-350 „ Витяз “, оповестява Newsweek: Руските Военновъздушни сили нарекоха новата система „ палач на крилати ракети “.

Изданието отбелязва, че „ Витяз “ е въведен в употреба по същото време, когато стартира създаването в Съединени американски щати, отдадено на основаването на нови типове ракети, по-рано неразрешени от Договора за РСМО.

На фона на конкуренцията във въоръжаването сред Вашингтон и Москва съветските сили организираха тествания на най-новата система от ЗРК, оповестява Newsweek. Системата С-350 „ Витяз “ влезе в състава на съветските галактически сили предходната сряда, отбелязва изданието.

Според съветското министерство на защитата С-350 е предопределен да пази най-важните държавни, административни, промишлени и военни уреди от въздушни офанзиви (както самолетни, по този начин и ракетни).

Newsweek написа, че системата С-350 „ Витяз “ попълня фамилията на зенитно-ракетните комплекси, което включва такива оръжия като С-200, С-300, С-400 и е в развой на създаване на С-500.

Според представители на фирмата-производител «Алмаз-Антей», новата система за противовъздушна защита е в положение да работи както независимо, по този начин и като част от многослойна отбранителна конструкция. Изданието цитира думите на заместник-началника на зенитно-ракетните войски на съветските военно-космически сили Юрий Муравкин, който назова С-350 "убиец на крилати ракети ".

Както отбелязва Newsweek включването в съветските войски на новия ЗРК съответствува с това, че Пентагонът стартира да създава нови ракети, които преди този момент са били неразрешени според Договора за РСМО. След като се отдръпнаха от контракта, американските военни организираха два теста: с крилатата ракета "Томахавка " и с балистична ракета.

Русия обаче стартира да изпреварва Съединени американски щати в създаването и разполагането на нови мощни видове оръжия, като високо маневрени хиперзвукови ракети, способни да носят нуклеарни бойни глави. Миналата сряда Марк Мили, началник на комитета на началник-щабовете на Съединени американски щати, съобщи, че Русия е "единствената страна в света, която съставлява екзистенциална опасност за Съединени американски щати ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР