Руската армия е предложила на украинските части, дислоцирани в завода

...
Руската армия е предложила на украинските части, дислоцирани в завода
Коментари Харесай

Руските въоръжени сили дадоха възможност на украинските войници в Азовстал да се предадат

Руската войска е предложила на украинските елементи, дислоцирани в завода " Азовстал " в Мариупол, да сложат оръжие по обяд, сподели генерал-полковник Михаил Мизинцев, началник на Руския център за ръководство на националната защита.

„ Като се има поради пагубната обстановка, която се разви в металургичния комбинат Азовстал, а също и водени от чисто хуманни правила, съветските въоръжени сили още веднъж оферират на бойците от националистически батальони и задгранични наемници от 12:00 московско време на 19 април 2022 година да спрат всевъзможни военни дейности и да сложат оръжие”, изясни той.

Министерството на защитата създаде логаритъм за предаване. И по този начин, в 13:00 московско време би трябвало да се откри непрекъсната връзка сред съветската и украинската страна за продан на информация и след още половин час ще влезе в действие режимът на тишина.
Реклама

„ Реалното начало на режима на преустановяване на огъня и от двете страни се указва от издигането на флагове: от съветска страна – алено, от украинска – бяло по целия периметър на Азовстал “, посочи генералът.
Тогава, без изключение, всички украински въоръжени елементи и задгранични наемници би трябвало да стартират да напущат без оръжие и муниции. Този развой ще продължи от 14:00 до 16:00 московско време.

Мизинцев прикани украинските военни, бойци и задгранични наемници да не изкушават ориста, а да спрат военните дейности и да сложат оръжие.
„ Руската федерация подсигурява на всеки от вас запазването на живота и спазването на всички правила на Женевската спогодба за отнасяне на военнопленниците, както към този момент се случи с военнослужещите от въоръжените сили на Украйна, които преди този момент се предадоха в Мариупол “, добави той.
Миналия уикенд Министерството на защитата към този момент предложи на блокираните в завода бойци да сложат непринудено оръжие, само че те отхвърлиха.

От ДНР описаха по какъв начин се готви офанзивата против Азовстал
Руските елементи и сили на ДНР обкръжиха Мариупол на 7 март и от този момент градът е разчистен. Почти всичко е сложено под надзор, боевете не престават в региона на цех Азовстал - там се крият останките от националистическия полк Азов, против чиито бойци се проверява наказателно дело в Русия.

РИА новости
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР