Руската армия е нанесла ракетен удар по Кривой рог, родния

...
Руската армия е нанесла ракетен удар по Кривой рог, родния
Коментари Харесай

Русия удари пропагандно родния град на Зеленски с ракети, поразена е стената на Карачунския язовир - Свят

Руската войска е нанесла ракетен удар по Кривой рог, родния град на президента на Украйна Володимир Зеленски. Атаките са били две, от локалната администрация не оповестяват в кои елементи на града са провалите.

Военни наблюдаващи пишат в Туитър, че стратегически (и ядрени) бомбардировачи Ту-95МС са атакували язовири и водоеми в Украйна с ракети Х-101, които имат обхват от 5500 км и носят 500 кг избухливи бойни глави. Заместник-ръководителя на президентската администрация в Киев Кирил Тимошенко заяви, че против Кривой Рог са изстреляни общо 8 ракети. 



Според предварителна информация, която популяризират организациите в Украйна цел на руснаците е била Криворожката Топлоелектрическа централа, най-голямата в Днепропетровска област и трета по мощ в Украйна, само че електричество в града има. Започнали са проблеми с водата, в магазините е почнало всеобщо изкупуване на бутилирана вода. По това може да се допусна, че е улучена помпената станция, осигуряваща водоподаването в Кривой Рог. Украинските уеб сайтове удостоверяват само за обстоятелството на обстрела, само че без детайлности.

Video of the result of a missile attack on the Karachun reservoir in Krivoy Rog directly from the place of arrival.
— ДражаМ (@DrazaM33)
Руски източници настояват, че е изумена стената на Карачунския язовир, като са развалили оборудването, няколко ракети са блъснали на равнище под това на водата.

Стената е на река Ингулец и вследствие на провалянето равнището на водата в коритото на реката внезапно се подвига. Наблюдатели разясняват, че това може да е задачата на офанзивите против Кривой рог – в навечерието на предстояща офанзива на силите на ВСУ на Херсонското направление руснаците се пробват да затруднят или създадат невъзможни бъдещи опити на ВСУ да форсират реката, а тези, които към този момент са на другия бряг да останат откъснати от главните сили. Това изключително се отнася до Андеевския сектор, където до момента ВСУ можеха умерено да провеждат форсиране на реката през плитчините на Ингулец на това място.

Според изявления в обществените мрежи река Ингулец към този момент е 2.5 метра над нормалното си равнище, по пътя си унищожава мостове и залива крайбрежните терени.

Освен стратегически с военни цели, ударът по Кривой рог е и с пропагандна цел за облекчаване на желанията на съветската аудитория, чиито страсти варират от яд и завист до обезсърчение и рев след загубите, понесени от армията на РФ под Харков.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР