Руската армия днес съобщи, че вече има пълен контрол над

...
Руската армия днес съобщи, че вече има пълен контрол над
Коментари Харесай

Руската армия обяви, че вече има пълен контрол над пристанището на Мариупол

Руската войска през днешния ден заяви, че към този момент има цялостен надзор над разрушеното значително пристанище Мариупол и го е освободила от силите на батальона " Азов " - украинска дясноекстремистка паравоенна формация, оповестиха ДПА и Българска телеграфна агенция.

Говорителят на съветското министерство на защитата Игор Конашенков съобщи, че останалите в града украински войски са " блокирани и не са съумели да се измъкнат от обкръжението ". Нито един формален украински източник обаче не удостовери тези изказвания, прецизира ДПА.

Град Мариупол е под блокада от седмици и останалите там поданици са принудени да живеят без вода, храна и електричество. Базираният в Съединени американски щати Институт за проучване на войната съобщи, че съветските войски " евентуално " ще завладяват града през идната седмица.

Мариупол е от стратегическо значение за Москва, защото Русия се стреми да сътвори сухопътна връзка сред района на Донбас и окупирания Кримски полуостров.

Силите на Москва концентрират офанзивите си в източната и южната част на Украйна и анализаторите предвиждат нова огромна атака в района в близко бъдеще.

Междувременно в Северна Украйна се поставят старания за почистване на огромни количества невзривени муниции, оставени от отстъпващите съветски войски. Според украинския президент Володимир Зеленски в района са останали десетки хиляди невзривили се снаряди и мини.

Британското министерство на защитата означи, че украински градове неведнъж са подлагани на разхвърлян обстрел от страна на Русия. " Градовете Краматорск и Костантиновка евентуално ще бъдат съветски цели ", считат военните от Лондон.

Според английските анализатори комбинацията от широкомащабни ракетни и артилерийски удари и старания за съсредоточаване на сили за нахлуване съставлява връщане към обичайна съветска военна теория. " Това обаче ще изисква обилни сили. Продължаващата защита на Мариупол от страна на Украйна сега блокира забележителен брой съветски войски и техника. "

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР