Руска делегация и висши представители на ООН започнаха преговори в

...
Руска делегация и висши представители на ООН започнаха преговори в
Коментари Харесай

ООН започна преговори с Русия за зърненото споразумение

Руска делегация и висши представители на Организация на обединените нации започнаха договаряния в Женева по отношение на безпокойствата на Москва, свързани с самодейността за гарантиране на износа на зърно през Черно море, заяви представител на Обединените народи, представен от Ройтерс.

От страна на Организация на обединените нации в диалозите вземат участие заместител генералният секретар по филантропичните въпроси Мартин Грифитс, под чието председателство се водят договарянията по въпроса за експорта на украинските продоволствени артикули, и представителят на Обединените народи по въпросите на търговията Ребека Гринспан. Русия е показана от заместител външния си министър Сергей Вершинин.

" Надяваме се разискванията да доведат до прогрес в обезпечаването на безконтролен експорт на продоволствия и торове с генезис от Русия към интернационалните пазари ", сподели представителят на брифинг.

Не беше конкретизирано дали предмет на договарянията, които се организират в представителството на Организация на обединените нации в Женева, ще бъде и продължаването на периода на самодейността. Те се организират единствено осем дни преди приключването му на 19 ноември.

Споразумението за гарантиране на износа на зърно през Черно море бе контрактувано през юли с посредничеството на Организация на обединените нации и Турция и то разреши да бъде избегната международна продоволствена рецесия посредством отварянето за експорт на зърно на няколко от черноморските пристанища на Украйна.

Москва даде да се разбере, че е подготвена да напусне самодейността, в случай че не бъдат взети поради безпокойствата ѝ. В края на октомври тя приключи краткотрайно присъединяване си в договореностите, само че четири дни по-късно го възобнови.

Тогава тя разгласи, че отдръпването е било в отговор на нахлуване с дронове против флота ѝ в Крим, за което тя упрекна Украйна. Киев не пое отговорност за офанзивата и отхвърли да употребява отворения по силата на съглашението безвреден кулоар за износа на зърно през Черно море за военни цели.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР