Русия заяви във вторник, че четирите украински региона, чието анексиране

...
Русия заяви във вторник, че четирите украински региона, чието анексиране
Коментари Харесай

Русия обяви, че анексираните украински територии са под нейната ядрена защита

Русия съобщи във вторник, че четирите украински района, чието анексиране разгласи предишния месец, са под закрилата на нейния нуклеарен боеприпас, предава Ройтерс.

Изявлението на Кремъл пристигна в миг на остро напрежение, като НАТО и Русия се чака скоро да проведат военни учения, с цел да тестват готовността на своите нуклеарни сили, цитира news.bg.

Попитан от кореспонденти дали районите са под нуклеарния чадър на Москва, представителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели: " Всички тези територии са неотменими елементи от Руската федерация и всички те са предпазени. Тяхната сигурност е обезпечена на същото равнище, както останалата територия на Русия ".

Президентът Владимир Путин сподели предишния месец, че Москва е подготвена да употребява нуклеарни оръжия, в случай че е належащо, с цел да отбрани " териториалната целокупност " на Русия. Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели на 6 октомври, че тази опасност е доближила света до " Армагедон " повече, в сравнение с когато и да е след Кубинската ракетна рецесия от 1962 година

-Близо осем месеца след нахлуването му в Украйна някои анализатори считат, че вероятността Путин да прибегне до нуклеарни оръжия се е нараснала, откакто армията му претърпя серия от огромни провали. Президентът на Беларус и съдружник на Путин Александър Лукашенко, предизвести Запада предходната седмица да не притиска Русия в ъгъла.

Други анализатори настояват, че нуклеарният риск е пресилен, предполагайки, че би било самоубийство за Путин да се впусне в такава ескалация.

НАТО организира учения за нуклеарна подготвеност тази седмица и съобщи, че чака Русия да организира свои лични нуклеарни учения скоро, само че Песков сподели, че няма информация за това.

" Има построена система за известяван за осъществяване на учения и това се реализира по каналите на Министерството на защитата ", сподели той.

Путин предишния месец разгласи, че териториите, които Москва лиши от Украйна, ще бъдат част от Русия " вечно ". Но Русия не управлява напълно нито един от четирите района и към момента не е определила техните граници.

Анексията беше наказана като противозаконна от Украйна, нейните западни съдружници и голямото болшинство от страните в Общото заседание на Организация на обединените нации.

Русия в допълнение загуби позиции в четирите района, даже откакто съобщи контрола си над тях на обилна гала в Кремъл на 30 септември. Песков сподели, че към момента се работи за консолидираното им в съветската правна, икономическа система, както и в системата за сигурност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР