Русия заяви в понеделник, че не може да изключи възможността

...
Русия заяви в понеделник, че не може да изключи възможността
Коментари Харесай

Русия не изключва влошаване на отношенията с Великобритания при новия премиер

Русия съобщи в понеделник, че не може да изключи опцията тежките връзки с Англия да се влошат още повече при идващия министър-председател на страната , оповестява организация Ройтерс.

Министърът на външните работи Лиз Тръс, която от месеци беше обект на изсъхващо пренебрежение от страна на Москва, победи противника си Риши Сунак и да стана новият водач на Англия, наследявайки Борис Джонсън.

" Не бих желал да кажа, че нещата могат да се трансформират към по-лошо, тъй като е мъчно да си представим нещо по-лошо " , сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков на въпрос дали Москва чака смяна в връзките с Англия.

" Но за жалост това не може да се изключи, като се има поради, че кандидатите за поста английски министър председател се състезаваха между тях в антируската реторика, в заканите за предприемане на по-нататъшни стъпки против страната ни и така нататък Затова аз не мисля, че можем да се надяваме на нещо позитивно. ", добави той.

Попитан дали президентът Владимир Путин ще изпрати приветствена депеша, той сподели: " Нека изчакаме и да забележим кой ще стане министър-председател ".
 Лиз Тръс ще е новият английски министър председател
Лиз Тръс ще е новият английски министър председател

Тръс ще стане четвъртият министър председател на консерваторите след изборите през 2015 година

Тръс е известна в Русия с визитата си в Москва през февруари, когато тя и външният министър Сергей Лавров организираха яростна среща. Лавров разказа диалога им като разговор сред глухонеми хора и се оплака, че обстоятелствата са " отскочили " от нея.

Руското външно министерство също намерено й се подиграваше поради географски гафове, в това число веднъж, когато смеси Черно и Балтийско море.

Тръс намерено насочи предизвикателство към Лавров на срещата им по отношение на натрупването на съветски войски покрай Украйна, като сподели: " Не виждам никаква причина за разполагането на 100 000 бойци на границата, с изключение на за опасност за Украйна ". Москва, която отхвърляше проекти за навлизане, изпрати войските си две седмици по-късно.

Оттогава Англия е един от най-активните и гласови поддръжници на Украйна във войната, снабдявайки я с оръжие и образование.

Русия и Англия имат напрегнати връзки от години, достигайки ниски точки с съдбовното отравяне през 2006 година на някогашния съветски чиновник по сигурността Александър Литвиненко в Лондон и опита за ликвидиране на някогашния съветски двоен сътрудник Сергей Скрипал и щерка му с нервнопаралитично вещество в британския град Солсбъри през 2018 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР