Русия заяви в петък, че е прихванала две украински ракети

...
Русия заяви в петък, че е прихванала две украински ракети
Коментари Харесай

Москва съобщи за прехванати украински ракети

Русия съобщи в петък, че е прихванала две украински ракети над южната Ростовска област, граничеща с Украйна, като минимум десетина души са ранени от парчета, паднали върху град Таганрог, съобщи БГНЕС.

Регионите, граничещи с Украйна, са обект на постоянни удари с дронове и обстрел, откогато Москва стартира военната си акция през февруари предходната година, само че съвсем в никакъв случай не са били обект на ракетни офанзиви.

„ Руските средства за противовъздушна защита откриха украинската ракета и я прехванаха във въздуха. Отломките от свалената украинска ракета паднаха на територията на Таганрог “, се споделя в изказване на съветското министерство на защитата.

Министерството съобщи, че първата ракета S-200 е била ориентирана към „ жилищната инфраструктура “ на Таганрог, град с население от към 250 000 души.

Малко по-късно то заяви, че е свалило втора ракета S-200 покрай град Азов, като отломките са паднали в необитаем регион.

Губернаторът на Ростовска област Василий Голубев заяви, че 15 души са получили „ леки пострадвания “ от осколките при детонацията наоколо до кафене „ Градината на Чехов “ в центъра на Таганрог.

„ Спасителите са на мястото на случая. Няма починали. Има няколко ранени, към които са изпратени коли за спешна помощ “, съобщи Голубев.

Девет души са в болница, добави той в обновената информация. Един човек е трябвало да бъде опериран.

Голубев съобщи, че „ епицентърът на детонацията “ е бил в Музея на изкуствата в Таганрог, на няколкостотин метра от кафенето.

Градът се намира и на път, водещ към пристанищния град Мариупол, който беше високомерен от съветските сили предходната година след опустошителна блокада.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР