Русия заяви в четвъртък, че планира да повиши разходите за

...
Русия заяви в четвъртък, че планира да повиши разходите за
Коментари Харесай

Русия вдига военните си разходи за 2024 г. с 68% - до $111 млрд.

Русия съобщи в четвъртък, че възнамерява да увеличи разноските за защита с съвсем 70 % през идната година, насочвайки големи запаси в своята атака в Украйна за битка с това, което тя назовава " хибридна война ", отприщена от Запада, съобщи Франс прес.

С " специфичната военна интервенция " на Москва, която е вече в двадесетия си месец, и двете страни се окопават дълбоко и набират оръжия от съдружници в подготовка за нескончаем спор, разяснява организацията.

Съобщението пристигна, когато генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг и министрите на защитата на Англия и Франция посетиха Киев, където президентът Володимир Зеленски лобира за повече системи за противовъздушна защита.

„ Трябва да преминем през тази зима дружно, с цел да защитим нашата енергийна инфраструктура и живота на хората “, сподели Зеленски пред Столтенберг, предупреждавайки за нова акция от съветски удари, откакто миналогодишните оставиха милиони хора без вода и отопление.

Новоназначеният министър на защитата на Украйна Рустем Умеров след среща с английския си сътрудник Грант Шапс сподели, че " зимата идва, само че ние сме подготвени ".

Украйна неведнъж е желала повече западни оръжия, в това число ракети с по-голям обхват, с цел да помогне за пробив през съветските позиции и нанасяне на удари надълбоко в следената от Русия територия.

Тя стартира своята контраатака през юни, само че призна, че напредва постепенно, защото силите й се натъкват на линии на мощно укрепена съветска защита.

Столтенберг призна, че армията на Украйна е изправена пред „ яростни борби “, защото постепенно отвоюва територия от съветските сили, само че сподели, че Киев набира позиции.

" Всеки метър, който украинските сили си връщат, е метър, който Русия губи. Москва се бори за империалистически заблуди ", сподели той.

Скоростта на напредъка на Украйна провокира опасения в някои западни страни по отношение на военната тактика на Киев, само че Столтенберг още веднъж даде обещание, че ръководеният от Съединени американски щати защитителен блок е хладнокръвен в нейната поддръжка.

„ НАТО ще бъде до Украйна толкоз дълго, колкото е належащо “, сподели той на Зеленски по време на необявената си аудиенция в Киев. Междувременно Зеленски сподели, че е " въпрос на време " Украйна да се причисли към алианса.

Когато предходната година Кремъл започна широкомащабната си военна интервенция в Украйна, той се надяваше бързо да превземе територия и да смъкна украинското държавно управление в границите на дни.

Но спорът се проточи и Русия ускори производството на оръжия и наля големи средства във военната си машина, макар непрекъснато високата инфлация и по-слабата рубла.

Според документ на финансовото министерство, оповестен в четвъртък, разноските за защита се чака да скочат с над 68 % на годишна база до съвсем 10,8 трилиона рубли (111,15 милиарда долара) - повече от разноските, предопределени за обществена политика.

„ Очевидно е, че такова нарастване е належащо, безусловно належащо, тъй като сме в положение на хибридна война, продължаваме специфичната военна интервенция “, сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

„ Имам поради хибридната война, която беше отприщена против нас “, сподели той.

Разходите за защита през 2024 година се чака да бъдат към три пъти повече от разноските за обучение, запазване на околната среда и опазване на здравето взети дружно, демонстрират данни, изчислени от AFP.

„ Фокусът на икономическата политика се измества от антикризисен дневен ред към поощряване на националните цели за развиване “, се споделя в документа на финансовото министерство.

В него се споделя, че това включва " подсилване на отбранителния потенциал на страната " и " консолидиране " на четири украински района, които Москва твърди, че е анексирала предходната година - Луганск, Донецк, Херсон и Запорожие.

Президентът Владимир Путин и други длъжностни лица значително подценяват икономическите резултати от офанзивата в Украйна, потвърждавайки, че Русия е устояла на бурята на западните наказания.

Но централната банка на Русия предизвести този месец, че икономическият напредък ще се забави през втората половина на 2023 година, до момента в който елементарните руснаци усещат болката от покачващите се цени.

Плановете за разноски на Русия бяха оповестени, когато Столтенберг и министрите на защитата на Англия и Франция посетиха Киев, с цел да обсъдят спомагателна военна помощ за Украйна.

Посещенията пристигнаха преди първия Форум на отбранителната промишленост в Киев, където украински публични лица трябваше да се срещнат с представители на над 160 отбранителни компании и 26 страни.

„ Украйна в този момент е по-близо до НАТО от всеки път “, сподели Столтенберг на конференцията, изброявайки ограниченията, които блокът е подхванал в поддръжка на Украйна.

Въпреки че нито една от страните не съумя да се похвали със обилни триумфи на фронтовата линия през последните седмици, както Москва, по този начин и Киев започнаха систематични въздушни офанзиви против стратегически уреди с дронове и крилати ракети.

Украйна сподели по-рано в четвъртък, че Русия е подхванала " огромна " офанзива с дронове през нощта, като добави, че е унищожила 31 от 39-те безпилотника.

Руски безпилотни летателни апарати са били прихванати над крайбрежните региони на Черно море и по-навътре в сушата, сподели Наталия Гуменюк, говорителка на украинското южно военно командване.

Русия " не отслабва натиска и търси нови тактики, а точно с потреблението на масирани офанзиви ", сподели Гуменюк.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР