Русия заяви днес, че е недопустимо кораби да минават през

...
Русия заяви днес, че е недопустимо кораби да минават през
Коментари Харесай

Русия: Движението на кораби през коридора за сигурност в Черно море е недопустимо

Русия съобщи през днешния ден, че е неприемливо кораби да минават през коридора за сигурност в Черно море, откакто тя краткотрайно спря присъединяване си в договорката, позволяваща износа на зърно от Украйна , съобщи Ройтерс.

" Движението на кораби по коридора за сигурност е неприемливо, защото украинското управление и командването на въоръжените сили на Украйна го употребяват, с цел да организират военни интервенции против Руската федерация ", сподели съветското министерство на защитата.

" При сегашните условия не може да става въпрос за гарантиране на сигурността на какъвто и да е обект в посоченото направление, до момента в който украинската страна не поеме спомагателни отговорности да не употребява този маршрут за военни цели ", съобщи ведомството.

То не сподели какво Русия би направила, в случай че по маршрута продължат да плават кораби.

Постоянният представител на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя съобщи, че Москва не може да разреши безконтролен експорт на зърно през Черно море. По думите му съглашението за зърното не може да се ползва без Русия, показва ДПА.

" Не можем да позволим гладко прекосяване на плавателни съдове без наша инспекция ", сподели той на съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Изявлението, наподобява, беше в отговор на позицията на Организация на обединените нации, че износът може да продължи и че договорката остава в действие.

В събота Русия краткотрайно спря да ползва съглашението, контрактувано с посредничеството на Турция и Организация на обединените нации, акцентирайки като съображение осъществени от Украйна набези с дронове против нейния Черноморски флот, отбелязва ДПА.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР