Русия заяви, че приетият от украинския парламент закон, който нарича

...
Русия заяви, че приетият от украинския парламент закон, който нарича
Коментари Харесай

Москва нарече закона на Киев за руската окупация“ подготовка за война

Русия съобщи, че признатият от украинския парламент закон, който назовава спора в източната част на страната „ краткотрайна съветска окупация “ е съпоставим с подготовка за война, съобщи Агенция Франс Прес.

Не може да бъде наименуван по различен метод, с изключение на подготовка за нова война, сe показва в изказване на съветското външно министерство , което предизвестява, че този ход основава рискова ескалация в Украйна с непредсказуеми последици за международния мир и сигурност.

Новият украински закон дефинира спора сред силите на Киев и проруските бунтовници в Донбас и упреква Русия в „ експанзия “, което тя изрично отхвърля. За да влезе в действие той би трябвало да бъде подписан от президента Петро Порошенко , който след грасуването във Върховната рада благодари на депутатите, че са подкрепили тактиката му за освобождение на Донбас.

Приетия в четвъртък закон е наименуван „ За особеностите на държавната политика по застраховане на държавния суверенитет на Украйна над краткотрайно окупираните територии в Донецка и Луганска области “.

Руското външно министерство твърди, че той удостоверява линията на Киев за решение на проблемите в Донбас посредством мощ. Ведомството отбелязва преформатирането на така наречен антитерористична интервенция във войскова и предаването й под контрола на военните, на които ще бъдат подчинени останалите силови структури. 

За задачата ще бъде основан някакъв единен действен щаб, който ще получи опция да възнамерява и задейства въоръжените сили против мирното население на цялата територия на страната, освен на югоизток, и то без публично въвеждане на военно състояние, показва съветското Министерство на външните работи. Според ведомството в действителност президентът Порошенко получава неограничени компетенции, близки до диктаторските, за угнетяване на инакомислието и недоволството.
Москва твърди още, че законът опонира на Минските съглашения, всява по-голям разкол в Украйна и в допълнение отблъсква живеещите в Донбас. В изказването на външното министерство се показва, че приемането му става след оповестената от Съединени американски щати подготвеност през декември да доставят на Украйна смъртоносно въоръжение.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР